Linkovi

Lončar: To što Mladić radi skrivanjem nije ništa drugo nego zlodelo prema Srbiji


Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar izjavio je da Vlada Srbije koristi apsolutno sve resurse koje ima da bi otkrila gde se skriva haški optuženik Ratko Mladić.

Lončar je istakao da će Vlada Srbije uraditi sve što bude mogla, kako bi u što kraćem roku završila taj posao i da je spremna da sve prepreke na tom putu savlada.

“To što Ratko Mladić radi skrivanjem u Srbiji, nije ništa drugo nego zlodelo prema Srbiji“, ocenio je Lončar i dodao da 'zdrav razum ne može da prihvati da mže da se dodje u Srbiju i da se takvim postupkom Srbija uništava”.

Tadić: Ispunjenje haške obaveze do 10. maja

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da očekuje da će Vlada Srbije ispuniti poslednju obavezu prema Haškom tribunalu do 10. maja, što je, kako je naveo, zatraženo kao novi rok za ispunjenje ove medjunarodne obaveze. Tadić je naglasio da je Vlada Srbije odgovorna za neispunjavanje ove obaveze i istakao da je DS spremna da završi taj posao, ukoliko to bude u “njenim rukama”.

“Mi smo spremni da završimo posao, jer Vlada mora da završi posao zbog svojih gradjana”, rekao je Tadić na proslavi Đurdjevdana, stranačke slave u Kruševcu.

Tadić je poručio da DS ima razumevanja za probleme sa kojima se država suočava, ali neće dozvoliti da se Srbija vrati unazad.

Drašković: Šefovi bezbednosti moraju da odgovaraju

Šefovi službi bezbednosti i resorni ministri glavni su krivci za situaciju u kojoj se Srbija sada nalazi i oni za to moraju da odgovaraju, izjavio je šef diplomatije SCG Vuk Drašković, povodom odluke Evropske komisije da odloži pregovore o pridruživanju sa SCG, jer Vlada Srbije još nije izručila Ratka Mladića Haškom tribunalu.

Drašković je istakao da Mladić mora da bude uhapšen u narednih desetak dana, jer će posle toga biti kasno i dodao da iz službi bezbednosti, iz vojske i policije, moraju da budu uklonjeni svi kadrovi Slobodana Miloševića i Srpske radikalne stranke i da Skupština Srbije mora da usvoji zakon o otvaranju dosijea tajnih službi.

XS
SM
MD
LG