Linkovi

Krivokapic: Crna Gora posle referenduma preuzima sudbinu u svoje ruke


Dok predstavnici vlasti u Crnoj Gori tvrde da je prekidu pregovora sa Evropskom unijom ključno doprinio srpski premijer Vojislav Koštunica, u crnogorskoj opoziciji smatraju da će pregovori o stabilizaciji i pridruživanju biti brzo nastavljeni i ubrzani u pozitivnom smjeru

Crna Gora poslije referenduma preuzima sudbinu u svoje ruke i više za nju neće biti posljedica tuđih pogrešnih odluka, poručio je danas predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić. On je kazao da je prekidu pregovora sa Evropskom unijm ključno doprinio srpski premijer Vojislav Koštunica.

"Sve to ima ogromne posljedice da nema tog srećnog trenutka koji se zove 21. maj, kada će Crna Gora preuzeti sudbinu u svoje ruke i izvući se iz jedne od mnogih pogrešnih odluka Beograda u posljednjih 15 godina", kazao je Krivokapić.

On je poželio da se Beograd što prije "osvijesti" i vrati na evropski put.

Blok za Državnu zajednicu ocijenio je danas da licemjerno zvuči žalopojka iz Crne Gore oko odlaganja procesa pridruživanja usred, kako je rečeno, sopstvene “ostrašćene kampanje” razdruživanja.

Pregovori sa Evropskom unijom o stabilizaciji i pridruživanju biće brzo nastavljeni i ubrzani u pozitivnom smjeru, ocijenio je danas predsjednik Narodne stranke Predrag Popović koji je rekao da je prekid pregovora sa EU neprijatna činjenica, ali je važno da je nesumnjiva politička volja i odlučnost Vlade Srbije da se problem saradnje sa Hagom riješi.

XS
SM
MD
LG