Linkovi

Iran se žalio na pretnje SAD


Iran je apelovao na Savet bezbednosti UN i generalonog sekretara Svetske organizacije, Kofija Anana, da - kako se navodi – zaustave ilegalne pretnje Sjedinjenih Država Islamskoj republici.

Iranski ambasador u UN, Džava Zarif, napisao je u pismu Kofiju Ananu, kako se pretnje američkih zvaničnika da će upotrebiti silu kako bi primorali Teheran da odustane od svojih nuklearnih ambicija – u suprotnosti sa međunarodnim zakonima.

Zarif je u pismu citirao američkog predsednika Buša koji je nedavno rekao da su za rešavanje spora u vezi sa nukleranim programom Irana «sve opcije na stolu».

Teheran tvrdi da je njegov nuklearni program isključivo mirnodopski, ali Vašington sumnja da Iran namerava da proizvede atomsku bombu.

Buš i Putin razgovarali o iranskom nuklearnom programu

Predsednik Buš je telefonirao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, da bi sa njim razmotrio nekoliko pitanja među kojima je i iranski nuklearni program.

Portparol Bele kuće je danas saopštio da su dva predsednika razgovarala o tome koliko je važno sprečiti Iran da se domogne nuklearnog oružja.

Buš i Putin su takođe razgovarali o članstvu Rusije u Svetskoj trgovinskoj organizaciji i zapazili napredak u rusko-američkoj saradnji u borbi protiv terorizma.

XS
SM
MD
LG