Linkovi

Nataša Bedingfild: Sve moje pesme su vrlo emotivne


U studiju Glasa Amerike nedavno je gostovala britanska pop zvezda - Nataša Bedingfild, treća solo pevačica u britanskoj istoriji čiji je prvi album dospeo na vrh top liste. Njen singl «Unwritten» u SAD je prodat u više od milion primeraka.

25-godišnja Nataša Bedingfild kratko vreme je bila poznata kao mladja sestra muzičara Danijela Bedingfilda, pre nego što je i sama postala zvezda. Njih dvoje su ušli u Ginisovu knjigu rekorda kao jedini brat i sestra čiji su solo albumi zauzeli prvo mesto britanske top liste. Nataša je takodje prva britanska pevačica u 19 godina čija je pesma dospela na vrh liste «Pop 100». Reč je o naslovnoj numeri sa njenog albuma «Unwritten».

«Na ovom albumu moja omiljena tema je prevazilaženje prepreka. Zato sam ga nazvala Unwritten. Život je kao knjiga, svaki dan je prazna stranica, novi početak je zastrašujući ali istovremeno i veoma uzbudljiv. Želela sam da analiziram to osećanje kad nešto počinjete ispočetka».

Nataša Bedingfild je rodjena u Saseksu, u Engleskoj a roditelji su joj Novozelandjani. Kaže da je počela da peva «od samog rodjenja», u srednoj školi je pisala tekstove a zatim odlučila da studira psihologiju kako bi postala bolji tekstopisac, i bolje razumela ljude.

«Inspiraciju nalazim u predmetu svojih studija, ljudima, životu, u emocijama koje proživljavam. Sve moje pesme su vrlo emotivne. Na primer, pesma «Single», napisala sam je dok nisam bila u vezi, što uostalom nisam ni danas. Palo mi je na pamet da je dobra ideja veličati to stanje umesto što ljudi sede i samosažaljevaju se. Pomislila sam - ne osećam se kao «jadna ja», sasvim je dobro biti singl, i zato sam napisala tu pesmu».

Britanska pop princeza postaje sve veća zvezda u SAD, i kaže da više od svega voli da nastupa uživo. Ona se takodje oprobala u sinhronizaciji – i pozajmila glas Bondovoj devojci Elizabet Stark u video igrici «Iz Rusije s ljubavlju».

XS
SM
MD
LG