Linkovi

Činimo sve da suzbijemo korupciju u Kosovskoj policijskoj službi


Iako će do odredjivanja konačnog statusa Kosova komesar policije u pokrajini ostati neko iz redova medjunarodne zajednice, pukovnik Seremet Ahmeti podvlači da su sva ovlašćenja sada u rukama lokalne policije, a snage preusmerene ka punoj zaštiti gradjana.

Ahmeti: Do sada smo snage usmerili na stabilizaciju stanja na Kosovu u cilju bolje bezbednosti i slobode kretanja gradjana kao i suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije. Prema podacima koje prati naša služba, mogu vam reći da je stanje bolje i da KPS sa KFOR-om čini sve da stanje bude stabilno pogotovu sada kada se rešava finalni status Kosova.

Osvrćući se na etnički motivisane incidente, pukovnik Seremet Ahmeti kaže da su poslednji statistički podaci ohrabrujući, te da je sprečavanje medjuetničkog nasilja prioritet ove službe.

Ahmeti: U zadnje vreme ti incidenti su mnogo manji i apsolutno je opao taj procenat napada koji je nažalost nakon rata bio dosta veliki, i to je znak da se stabilizuju medjuetnički odnosi na Kosovu i da se odnosi poboljšavaju.

Po mišljenju pukovnika Ahmetija, opšta stopa kriminaliteta na Kosovu je u opadanju ali je na ovoj službi zadatak da uloži još više napora na tom polju.

Ahmeti: Kriminal je opao izmedju 15 i 30% što predstavlja rezultat naših akcija, saradnje gradjana i podrške medjunarodnih i lokalnih institucija našim aktivnostima.

Borba protiv korupcije nije samo posao za koji se zauzima kosovska vlada već je to prioritet i kosovske policije, poručuje zamenik komesara i zaključuje:

Ahmeti: Činimo sve da suzbijemo korupciju u Kosovskoj policijskoj službi ali i u svim ostalim segmentima društva. Ja podržavam akciju vlade i premijera koji čini sve da suzbije kriminal a mi ćemo učiniti sve da počinioce takvih dela izvedemo pred pravosudne organe vlasti.

XS
SM
MD
LG