Linkovi

Mnogi Amerikanci koriste sve što internet nudi kako bi sebi olakšali život


Namirnice mogu biti naručene i kasnije dostavljene. Bankovne transakcije, plaćanje računa, rezervacije za godišnji odmor...Sada je moguća još jedna usluga, razvod na internetu.

Stejsi Kis i njen bivši suprug se nisu slagali tokom sedam godina braka. Medjutim, kada su doneli odluku da se razvedu to je bila druga priča. Savršeno su se složili kako da to učine. Dogovorili su se da to obave preko interneta. Stejsi kaže da je proces bio veoma jednostavan:

”Postave vam niz pitanja i odgovarate na jedno po jedno, unoseći informacije. Neka pitanja zahtevaju odgovor sa da ili ne, neka vam pružaju mogućnost za više odgovora. Pojavljuju se čak i male pop ap informacije sa pravnim savetima, kako biste tačno znali u šta se upuštate kada odgovarate na pitanja,“ kaže Stejsi.

Stejsi i njenom mužu je trebalo samo nekoliko sati na kompjuteru da završe pripreme za svoj razvod. Oni su zatim odštampali dokumenta i poslali ih odgovarajućem sudu. Dobili su razvod za veoma kratko vreme bez advokata. Ovaj par je deo sve šireg trenda. Sve više Amerikanaca izgleda pribegava internetu radi pomoći u okončanju braka. Na dve pravne veb stranice - completecase.com i legalzoom.com - to košta daleko manje od prosečnih 1500 dolara pravnih troškova za tradicionalni razvod uz pomoć advokata. Rendi Fini je osnovao veb stranicu completecase.com

”Ljudi mi se stalno javljaju da mi kažu da ne mogu da plate advokata. Njima je potreban pristup pravnom sistemu, i ne mogu da ga plate,“ kaže Rendi.

Džejk Meser i njegova bivša žena su bili jedan takav par.

”Prvo nismo imali novac za advokata, a drugo želeli smo to da uradimo sami bez komplikacija sa advokatom,“ kaže Džejk.

Tokom razvoda na internetu, parovi moraju da se dogovore o svim detaljima - uključujući podelu imovine, kome će pripasti deca i posetama. Oni moraju u potpunosti da se slože o svim pojedinostima, što je zapravo ironično kada se ima u vidu da je neslaganje o mnogim pitanjima glavni razlog zbog kojeg traže razvod.

XS
SM
MD
LG