Linkovi

Blok za zajedničku državu SCG obelodanio novi snimak kupovine glasova


Blok za zajedničku državu Srbija i Crna Gora objelodanio novi snimak kupovine glasova u Zeti, gdje je ponovo jedan od glavnih aktera predsjednik izbornog štaba Demokratske partije socijalista u Golubovcima Ivan Ivanović.

Snimak je dostavljen listu Dan, a narednih dana će biti u cjelosti prezentovan javnosti. Dan navodi da je snimku pokušaj Ivanovića da podmiti Aleksandra - Leka Cekovića iz Golubovaca, nudeći mu 500 EUR, a da za uzvrat on i njegova porodica ne izađu na referendum.

"Događaj se zbio u Cekovićevoj kući, koji je odbio novac koji mu je nuđen, kako je Ivanović tvrdio kao - čast od Vlade", navodi podgorički list. Ceković je za Dan potvrdio navode iz toge lista.

Ivanović je jedan od glavnih aktera prvog snimka o kupovini glasova u Zeti, koji je zajedno sa aktivistom DPS-a Rankom Vučinićem u ime Vlade nudio da plati račun za struju Mašanu Buškoviću, kako bi glasao za nezavisnost. Ivanović je zbog toga bio priveden, a na teret mu je stavljeno krivično djelo povreda prava slobode građana prilikom izjašnjavanja na izborima.

Blok za zajedničku državu optužio je danas Demokratsku partiju socijalista da metodama organizovanog kriminala pokušava da utiče na svijest građana i plaši ih uoči izjašnjavanja na predstojećem referendumu.

Portparol Pokreta za nezavisnost Crne Gore Nebojša Nikčević rekao je da se nigdje na svijetu izbori ne dobijaju “nekim nebuloznim snimkom”.

“Ne smijemo upasti u zamku da samo komentarišemo suprotnu stranu i njihovu kampanju. Ljudi rade kako znaju i umiju, brane svoju ideju, a vidjećemo ko će biti uspješniji”, kazao je Nikčević.


XS
SM
MD
LG