Linkovi

U Los Anđelesu premijerno prikazan film «Izgubljeni grad»


U Los Anđelesu je premijerno prikazan film «Izgubljeni grad», prvo rediteljsko ostvarenje glumca Endija Garsije.

Posle 16 godina rada na tom filmu, Garsija kaže da je najzad uspeo da na veliko platno pretoči priču o svojoj rodnoj Kubi. Radnja se odvija u Havani 50-ih godina prošlog veka, a glavni junak je vlasnik jednog od najotmenijih klubova u gradu koji biva umešan u istorijske događaje nasilne smene diktatora Batiste, dok Če Gevara i Fidel Kastro planiraju svoju revoluciju. Kubanska revolucija je međutim samo pozadina za strasnu ljubavnu priču... U filmu koji je Garsija producirao i za koji je komponovao muziku, takođe glume Nester Karbonel, Ines Sastre, Bil Mari i Dastin Hofman. U severnoameričke bioskope stiže idućeg petka.

U Grčkoj najavljeno podizanje optužnice za šverc starina

U Grčkoj je najavljeno podizanje optužnice protiv više osoba za krađu za koju je ministar kulture, Jorgos Vulgarakis, rekao da predstavlja najsloženiji slučaj šverca starina proteklih godina.

Vlasti se ove nedelje u vili na jednom egejskom ostrvu, otkrili gotovo tri stotine predmeta od kojih su neki stariji od tri hiljade godina. Među starinama su i mermerni kip Afrodite, sfinge od granita i veći broj mermernih bista. Vila pripada brodovlasnici Despini Papadimitriju, koja živi u Londonu, ali su njeni pravni zastupnici rekli da će da sarađuje u istrazi. Veruje se da su otkrivene starine deo složenog međunarodnog kruga švercera antikviteta.

XS
SM
MD
LG