Linkovi

Infracrveni senzori počinju da se pojavljuju u automobilima


Ako ste vozač verovatno ste bar jednom u životu doživeli da ste vozeći noću, po smanjenoj vidljivosti, u poslednjem trenutku izbegli neku prepreku, životinju neosvetljenog biciklistu ili pešaka.

Samo u Sjedinjenim Državama, oko polovina fatalnih nesreća sa obaranjem pešaka dogadja se noću, iako je u to doba mnogo manje ljudi na ulicama i putevima. Proizvodjači automobila u Evropi počeli su od nedavno da u neke svoje modele ugradjuju infracrvene kamere koje vide u mraku i tu sliku prikazuju na ekranu ugradjenom u instrument-tablu.

Kao što to obično biva, tim uredjajima za sada su opremljeni luksuzni modeli Mercedesa i Be-em-vea, ali nema sumnje da će kroz nekoliko godina početi da se ugradjuju i u one dostupnije običnim kupcima. Infracrvene kamere osetljive su na temperaturu objekta koji snimaju pa se sva živa bića pojavljuju na ekranu znatno svetlija od kuća, drveća ili samog puta.

Oni koji su probali ovaj sistem kažu da su pešake i bicikliste videli na ekranu znatno pre nego što su mogli da ih uoče golim okom, čak i pri upaljenim dugačkim farovima. Takodje kažu da su znatno ranije uočavali krivine na putu. Ostali objekti vide se samo kao obrisi, što je ipak dovoljno da se uoči gde se nalaze. Infracrveni senzor još je značajniji kada se ima u vidu činjenica da se na putu najčešće vozi sa oborenim svetlima, zbog vozila iz suprotnog pravca.

Budući modeli imaće čak i opciju zvučnog upozorenja, ali samo kada uredjaj zaključi da se čovek ili životinja nalaze na samom kolovozu.

XS
SM
MD
LG