Linkovi

Francuska - ogledalo evropskog problema nezaposlenosti


Posle višenedeljnih demonstracija francuska vlada je ukinula kontroverzni zakon koji je izazvao žestoku debatu o opiranju poslodavaca da zaposle mlade ljude bez iskustva. Pošto je u Francuskoj jako teško otpustiti službenika, mnoge kompanije se plaše da ponude zaposlenje.

Lana Strika, dvadesetčetvorogodišnja Parižanka govori pet jezika, tri tečno, magistarsku diplomu iz kliničke psihologije stekla je na pariskom univerzitetu i bila je na stažu u nekoliko zdravstvenih cenatara. Zvuči impresivno? Možda. Ali, Lana ne može da nadje stalni posao.

Od bolnica kojima šaljem molbe dobijam lepa pisma ali ne i ponudu za posao, kaže Lana. Slična situaciji u kojoj su mnogi mladi Francuzi rezultirala je uličnim demonstracijama prošlog meseca kada su mladi gnevno protestovali protiv novog zakona koji je trebalo da podstakne poslodavce da zapošljavaju mlade ali i da ih otpuste ako im nisu po volji. Francuska vlada je u ponedeljak povukla taj zakon. Oko 14% Francuza u starosnoj dobi izmedju 15 i 26 godina ne pohadja nikakvu školu niti ima zaposlenje. Taj procenat je mnogo viši medju doseljenicima i u siromašnijimm delovima zemlje. Ali, Francuska nije jedina evropska zemlja sa tim problemom, kaže Simon Tilfor iz Centra za evropsku reformu.

“Problem nezaposlenosti medju mladima postoji širom Evrope. Posebno je ozbiljan u Francuskoj jer mladi napuštaju školu bez da steknu potrebnu obuku. Veliki problem je i činjenica da ljudi koji imaju posao teško mogu da dobiju otkaz.”

Otpustiti službenika je teško i drugde u Evropi, a političari nerado zagovaraju nepoplarne zakone koji bi mogli da ih koštaju izborne pobede. Stoga se reforme teško sprovode. Radnici u Nemačkoj, na primer, konačno su posle dugog štrajka prihvatili ovog meseca duže radno vreme za manju platu. Ekonomki stručnjak pri pariskoj Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj, Glenda Kvintini, kaže da su reforme radnog zakona mnogo čak manje uspešne drugde u Evropi.

“Stalna radna mesta su u mnogim zemljama ”nedodirljiva“ jer su restrikcije kod otpuštanja vrlo visoke. Radna mesta su zaštićena, a pokušaj da nekoga otpustite može da završi i pred sudom.”

Stoga evropske kompanije sve češće zapošljavaju kontraktore sa kojima sklapaju kratkoročne ugovore, a mnoge nameću i obavezan probni rad. No, bez obzira na to kako će izgledati novi radni zakon u Francuskoj, mladi Francuzi brinu, a neki traže posao i van zemlje.

XS
SM
MD
LG