Linkovi

Đukanović uputio Koštunici Deklaraciju o odnosima sa Srbijom


U pismu upućenom uz dokument, Đukanović je istakao da je Deklaracija još jedna potvrda odgovornog odnosa crnogorske Vlade prema referendusmkom pocesu i poštovanja odredbi Ustavne povelje koje se odnose na pravo istupanja država članica iz Državne zajednice.

U saopštenju se navodi da je premijer, polazeći od istorijske bliskosti dva naroda i dvije države, kao i zajedničkih evropskih ciljeva ukazao da Deklaracija predstavlja i izraz kontinuirane spremnosti za dogovor sa Vladom Srbije o uređenju međudržavnih odnosa nakon 21. maja, bez obzira na ishod referenduma.

Opozicija, međutim, reaguje drugačije. Socijalistička narodna partija ocijenila je kao marketinšku priču za potrebe referendumske kampanje Deklaraciju crnogorske Vlade o saradnji sa Srbijom nakon referenduma i nezavisnosti.

U Srpskoj narodnoj stranci smatraju da je Deklaracija klasičan primjer najopasnije političke manipulacije i jednostrani potez kojim se predreferendumska atmosfera želi dovesti do tačke usijanja.

Narodna stranka saopštila je da Deklaracija crnogorske Vlade predstavlja flagrantno kršenje Zakona o referendumu i još jedan jalov pokušaj da se preokrene referendumska situacija.

XS
SM
MD
LG