Linkovi

Danas vam predstavljamo film «TAKE THE LEAD»


U svom najnovijem filmskom ostvarenju, Antonio Banderas tumači ulogu nastavnika koji pomaže tinejdžerima da naprave korak - preciznije plesni korak - ka boljoj budućnosti.

Mesto je srednja škola u njujorškom Harlemu, gde se ponekad čini da je sprečiti učenike da nanose povrede jedni drugima podjednako veliki izazov kao i zainteresovati ih za rad na časovima. Stoga, kada živahni lepo vaspitani gospodin ponudi pomoć, mnogi nastavnici to ne shvataju ozbiljno baš kao ni tinejdžeri.

«TAKE THE LEAD» je inspirisan istinitom pričom o Pjeru Dulejnu (Pierre Dulaine), čiji je vrlo uspešni plesni program, koji je započeo u osnovnim školama u Njujorku, obrađen u dokumentarnom ostvarenju iz 2005. godine – «MAD HOT BALLROOM». Antonio Banderas igra odlučnog majstora plesa i kaže da je bio skeptičan, kao i ostali likovi u filmu… sve dok nije upoznao pravog Pjera Dulejna.

«U početku imao sam istu reakciju kao klinci kada im pomenete klasične plesove. Moram da priznam da sam kada sam dobio scenario pomislio 'Ples? Ne pada mi na pamet to da radim'. Nisam ga ni pročitao, ali je moj menadžer insistirao da se vidim sa producentom, tako da sam ga na kraju ipak pročitao. Dopao mi se, a kada sam upoznao lik, video sam da se radi o na neki način misterioznom čoveku, koji nije bio toliko zainteresovan da priča o svom privatnom životu. On je samo pričao o važnosti svog programa».

Pjer Dulejn je podjednako šarmantan i iskren, kao i njegova filmska verzija u izvođenju Antonija Banderasa.

On priznaje da se u filmu malo slobodnije opisuje njegov život i plesni program. Na primer, časovi su u stvarnosti bili namenjeni mališanima u osnovnim školama, a ne buntovnim tinejdžerima. Međutim, kako kaže, holivduska verzija ostala je verna idealu.

«Poruka je ista. Jeste da deca uče da plešu, ali ono što u stvari uče jeste veština lepog ponašanja. Uče da budu pristojni jedni prema drugima, uče se poštovanju i dostojanstvu. Nisam imao problema da se sve premesti u srednju umesto osnovne škole, jer me ne zanima da li će neko imati 10 ili 17 godina. Bitno je da kada imaš 25, da se iako se ne sećaš koraka, sećaš kako da budeš pristojan i kako da se ponašaš prema drugom ljudskom biću. To je moja poruka».

Pored Antonija Banderasa u filmu glume Alfri Vudard (Alfre Woodard), kao direktorka srednje škole, koja dolučuje da pruži priliku neobičnom porgramu. Ja Ja Dakosta (Ya Ya DaCosta) i Rob Braun (Rob Brown) tumače uloge tinejdžera koji najviše reskiraju… ali i najviše dobiju… kada nauče da «vode».



XS
SM
MD
LG