Linkovi

Vujanović uvjeren da će rezultat referenduma biti opšteprihvaćen


Crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je danas da u predreferendumskom periodu ne vidi rizične faktore i da ne postoji realna opasnost od bilo čega što bi u suštini poremetilo demokratski sadržaj kampanje.

"Siguran sam da će referendum biti demokratski izraz volje građana i da će njegov rezultat biti opšte prihvaćen", kazao je Vujanović .

On vjeruje da će biti još očekivanja iz Brisela, «snažnijih ili manje snažnijih, direktnih ili manje direktnih» u kojima će Beograd biti pozivan na razgovore sa Podgoricom, ali da ne vjeruje da će do dijaloga doći.

Vujanović smatra da bi bilo krajnje primjereno dobrom odnosu Beograda i Podgorice da se razgovara o sve tri varijante rezulata crnogorskog referenduma.

Inače, u Crnoj Gori tema dana je jučerašnja posjeta predsjednika Državne zajednice Svetozara Marovića i predsjednika CG Filipa Vujanovića mitropolitu Srpske pravoslavne crkve Amfilohiju.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Dragan Kujović ocijenio je da su Marović i Vujanović htjeli posjetom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj da potvrde da u Crnoj Gori ima mjesta za sve, bez obzira na razlike bilo koje vrste pa i vjerske.

Socijalistička narodna partija ocijenila je da su Marović i Vujanović posjetom Crnogorsko-primorskoj mitropoliji pokušali da izmanipulišu dio birača Demokratske partije socijalista koji su njeni poštovaoci.

U Demokratskoj srpskoj stranci smatraju da je posjeta pokazatelj da je njihovom šefu Milu Đukanoviću dogorjelo do nokata.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo ocijenio je čudnim i neshvatljivim posjete Svetozara Marovića i Filipa Vujanovića Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj na Cetinju i poručio im da se nada da će "doći pameti".

XS
SM
MD
LG