Linkovi

Danas vam predstavljamo film “Ice Age: The Meltdown”


Ove nedelje u rubrici «Novosti iz Holivuda» vraćamo se u praistoriju. Tema je nastavak porodičnog crtanog filma, koji je bio izuzetno popularan 2002. godine, kada se pojavio u bioskopima širom sveta. Predsatvljamo vam još jedno remek delo kompjuterske animacije - «Ledeno doba: Otapanje».

Lenjivac Sid, sabljasti tigar Dijego i kudravi mamut Meni ponovo su u akcii. U prvom delu pokušavali su da pobegnu od nadolazećeg «Ledenog doba», a sada su suoečni sa novom opasnošću od istrebljenja, s obzirom da se glečeri tope i dolazi do globalne promene klime.

Dok lešinari kruže očekujući veliku gozbu, ova loše ukomponovana družina kreće u potragu za suvim kopnom. Međutim, Meni ima problem druge vrste s obzirom da po svemu sudeći u okolini nema drugih mamuta. Taman kada se pomiri sa pustinjačkim stavom da je jedini preživeli primerak svoje vrste, nailazi na Eli. Nesreća je međutim što ona ima malu krizu identiteta.

Eli je ostala bez roditelja, tako da je odrasla u porodici posuma, jedne vrste australijskog sisara nalik hrčku. Može li Meni uz povremeno korisnu pomoć Sida i Dijega da je ubedi da je ona u stvari mamut? Na putu do bezbedne teritorije oni se susreću sa komično predstavljenim, ali paleontološki gledano stvarnim likovima i situacijama.

Producentska kuća «20th Century Fox» odobrila je sinhronizaciju drugog dela «Ledenog doba» i na srpski jezik, a glasove glavnim likovima pozajmili su Voja Brajović, Nikola Đuričko, Srđan Miletić i Isidora Minić. U verziji na engleskom jeziku Meni je ponovo poznati komičar Rej Romano, koji kaže da nije imao problema da se identifikuje sa mamutovom nespretnošću u ophođenju prema suprotnom polu.

«Bilo je vrlo prirodno, čak i zabavno, zato što Meni obično viče, naređuje i postrojava svoje pleme. A bilo je nešto što mi je poznato. Ja imam sve najgore Menijeve crte. Nisma neko ko se ističe kao on i nemam te neke dobre osobine, ali imam loše. Ne umem da razgovaram sa ženama i osećam se», kaže uz smeh Rej Romano.

Postavki iz prvog dela pridružuje se Kvin Latifa, koja je pozajmila glas Menijevoj simpatiji Eli, dok se Džon Leguizamo i Denis Liri još jednom pojavljuju u ulogama lenjivca Sida i tigra Dijaga. «Ledeno doba: Otapanje» režirao je Brazilac Karlos Saldaha, ko-reditelj prvog filma, a za razliku od originalnog ostvarenja, malerozna veverica Skret, koja je pokupila simpatije širom sveta, sada ima značajniju ulogu. Skretu je glas ponovo pozajmio jedan od crtača Kris Vedž.

XS
SM
MD
LG