Linkovi

Predrag Bulatović pozvao srpske medije da potpišu medijski kodeks


Lider Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović pozvao je srpske medije da potpišu medijski kodeks o ponašanju u referendumskoj kampanji u Crnoj Gori, što su već učinili mediji koji imaju sjedište u Crnoj Gori.

"Svi ovi mediji koji podržavaju premijera Mila Đukanovića su potpisali kodeks i sada se hvale time da su potpisali kodeks, a kada pogledate neke od tih medija prosto je sramota šta rade", rekao je Bulatović.

On je u ime bloka za zajedničku državu pozvao sve medije u Srbiji kojima je pouđen kodeks da ga potpišu, ocjenjujući da nema nikakvog razloga da ijedan medij u Srbiji ne potpiše kodeks ponuđen iz Crne Gore.

"Zašto upućujem taj apel? Jer mislim da mediji iz Srbije izvještavaju na način za koji vjerujem da je objektivan i profesionalan", kazao je Bulatović.

Bulatović je rekao i da medije u Srbiji najljubaznije moli da potpišu kodeks, jer ne može da utiče na njih.

Članovi Odbora za medijsko praćenje referendumske kampanje usaglasili su danas svoj Poslovnik. Na sjednici Odbora za praćenje medijske kampanje razgovarano je i o tekućim pitanjima kao što su uslovi za rad tog tijela i konstatovano nepostojanje adekvatne prostorije za rad njegovih članova.

Odbor za medijsko praćenje referendumske kampanje ima 12 članova, po šest iz blokova za nezavisnost i zajedničku državu.

Crnogorska Vlada obezbijedila je 100 hiljada EUR za pomoć Srbiji u otklanjanju posljedica poplava i klizišta. To je nakon sjednice Vlade saopštila ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Gordana Đurović.

Ona je rekla da je Vlada odredila pomoć kako bi na taj taj način pokazala spremnost i razumijevanje za probleme koji su se pojavili nastajenjem elementarnih nepogoda u Srbiji.

XS
SM
MD
LG