Linkovi

Bulatović zatražio dolazak Lajčaka zbog “uključivanja policije u referendumski proces”


Lider Socijalističke narodne stranke Predrag Bulatović zatražio je danas u ime bloka za očuvanje zajedničke države da u Crnu Goru dođe evropski izaslanik za referendum Miroslav Lajčak zbog, kako tvrdi, uključivanja policije u referendumski proces.

Bulatović je to prenio predsjedniku Republičke komisije za sprovođenje referenduma o državnom statusu Crne Gore Františeku Lipki sa kojim je razgovarao u Podgorici.

On je upoznao Lipku sa stavovima Bloka o, kako je naveo, konstantnoj zloupotrebi vlasti od strane određenih državnih organa, posebno MUP-a i brojnih državnih funkcionera za promovisanje opcije nezavisnosti.

No, predsjednik Republičke referendumske komisije František Lipka kazao je danas da se to tijelo za sada neće baviti filmom o kupovini glasova u Zeti, jer je to pitanje još na nivou sumnje, a time treba da se bave istražni i pravosudni organi.

Lipka je naglasio da je prije susreta sa Bulatovićem posjetio i crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića sa kojim je razgovarao o pripremi referenduma.

Koordinator Pokreta za nezavisnost Branko Lukovac ukazao je da bi glasovi crnogorskih građana iz dijaspore mogli biti ključni da Crna Gora dobije nezavisnost.

"Tim više jer je voljom Evropske unije učinjen presedan i podignuta neuobičajeno visoko norma za punu legitimaciju većinske volje građana", rekao je Lukovac.

On je naveo da nema sumnje da u sredinama u inostranstvu gdje privremeno borave i rade građani Crne Gore vlada veliki interes za predstojeći referendum.

Blok za zajedničku državu upozorio je da će vlast ozbiljno dovesti u pitanje regularnost referendumskog procesa, ako bi se od državnog novca omogućilo zagovornicima jedne opcije da glasaju na referendumu.


XS
SM
MD
LG