Linkovi

Trojica aktera filma ponovo privedeni na saslušanje


Afera zbog tajno snimljenog filma o navodnoj kupovini glasova još se ne stišava. Akteri filma Vasilije Mijović, Ivan Ivanović i Ranko Vučinić predati su, uz krivičnu prijavu istražnom sudiji.

Trojica aktera filma o kupovini glasova za nezavisnost u Golubovcima danas su ponovo privedeni na saslušanje istražnom sudiji u Podgorici, a terete se za krivično djelo ‘’povrede slobode opredjeljenja prilikom glasanja’’.

Policija je protiv Mijovića takođe podnijela prijavu za izazivanje panike i nereda, u vezi sa nedavnim navodnim aktiviranjem eksplozivne naprave ispred njegove kuće za koju je policija utvrdila da je niko nije aktivirao.

Policija je kod Mijovića zaplijenila veliku količinu municije, sedam pušaka, dvije radio-stanice i tri službene legitimacije, a uočljive su njegove ratne fotografije sa komandantom vojske bosanskih Srba Ratkom Mladićem.

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da će referendumska kampanja suverenističkog bloka biti zasnovana na zakonu i poručio da ga u tome neće omesti jeftine petparačke priče i montaže trećerazrednih obavještajaca.

On je ocijenio da blok za Državnu zajednicu zato što je svjestan svoje inferiornosti pokušava da osujeti nezavisnost, kao izvjestan demokratski epilog referenduma.

A lideri opozicije kritikovali su javnost što nije na odgovarajući način osudila kupovinu glasova koju provodi aktuelna vlast. Potpredsjednik SNS Goran Danilović je, zbog onoga što je viđeno u spornom filmu, zatražio odgovornost premijera Mila Đukanovića i ministra Slavoljuba Stijepovića:

Danilović nije odgovorio na novinarsko pitanje posjeduje li opozicija nemontirani materijal kontroverznog filma.

XS
SM
MD
LG