Linkovi

Snimci sa satelita sada bi mogli da otkriju misteriju Nojeve barke


Oni pokazuju čudne anomalije visoko na vrhu planine Ararat u istočnoj Turskoj. Jedan analitičar nacionalne bezbednosti koji je proučavao te snimke veruje da bi na njima mogli da budu ostaci Nojeve barke.

Da li bi satelitski snimak mogao da dovede do naučne ekspedicije u potrazi za Nojevom barkom? Ovaj snimak prikazuje misteriozni objekat na turskoj planini Ararat.

”Vidim objekat dužine oko 300 metara - poput broda, koji je gotovo savršeno simetričan.“

Porčer Tejlor je profesor bezbednosnih studija koji je proveo poslednjih 13 godina pokušavajući da otkrije šta se nalazi na planini Ararat.. oblast kroz koju je, po Bibliji, Noje vozio svoju barku posle potopa. Tejlor je ubedio jednu komercijalnu satelitsku kompaniju da snimi ovo područje. On je zatim proračunao da taj objekat ima istu dužinu i širinu poput barke koja je opisana u Bibliji. Ona je grubo rečeno veličine jednog nosača aviona.

”Trenutno saradjujem sa jednom ekipom eksperata, koji pokušavaju da utvede da li bi drveni brod ovih dimenzija zapravo mogao da plovi.“

Traganje za čuvenom barkom nije nova opsesija.

”Car Nikolaj je poslao jednu ekspediciju početkom dvadesetog veka, obaveštajni avioni tipa U 2 snimali su ovu planinu sredinom pedesetih, čak je i Džimi Karter na putu za Iran, kako se priča, gledao dole ne bi li ugledao Nojevu barku.“

Skeptici navode da ovi satelitski snimci ne dokazuju ništa... da bi neko zapravo trebalo direktno da ispita te objekte. Tejlor se nada da će uz ove nove dokaze neko to i učiniti. I možda biti u stanju da pretoči jednu od najpoznatijih priča iz bliblije u dokazanu činjenicu.

XS
SM
MD
LG