Linkovi

DPS: Građani znaju ko želi da posije strah i da ih uplaši


Demokratska partija socijalista poručila je danas građanima, poslije prikazivanja tajnog filma o kupovini glasova u Golubovcima, da znaju u kojoj bi državi živjeli da kojim slučajem na vlasti dođu saradnici i poslušnici kontraobavještajnih i drugih tajnih službi koje sjedište imaju van Crne Gore.

"Građani znaju ko želi da posije strah i da ih uplaši, znaju kome smeta crnogorsko ime i crnogorsko prezime", kaže se u saopštenju.

"Oni koji su optuživali državne organe Crne Gore da prisluškuju i prate građane, sami nude dokaz svoje neljudskosti i nepoštenja. Društvo u toj nečasnoj raboti prave im isluženi vojnici koji pokušavaju da na taj način operu svoje biografije i izbjegnu odgovornost pred zakonom", kaže se u saopštenju DPS-a.

U međuvremenu, svi akteri tajnog filma o kupovini glasova u Golubovcima privedeni su na saslušanje u podgorički Centar bezbjednosti.

Policija je na razgovor prvo privela Buškovića u čijoj kući je napravljen snimak, a nešto poslije 13 sati privedena su i ostala tri aktera filma. Za to vrijeme, ispred zgrade podgoričkog Centra, pored prijatelja privedenih, nalazili su se i simpatizeri bloka za zajedničku državu.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović nije danas želio da komentariše film o podmićivanju radi glasanja za nezavisnost, navodeći da je postupak koji je tim povodom pokrenuo Državni tužilac u toku.

Predsjednik Narodne stranke Predrag Popović odbacio je ocjene da je film na kojem aktivisti Demokratske partije socijalista Mašana Buškovića iz Golubovaca pokušavaju da podmite da bi glasao za crnogorsku nezavisnost namještaljka.

I Podgoričanin Mašan Bušković koga su navodni aktivisti Demokratske partije socijalista pokušali da podmite kazao je da je sve tačno što je prikazano u tajno snimljenom filmu.

Bušković sumnja da su razgovor snimili aktivisti DPS-a Vučinić i Ivanović, ali ne i njegov rođak Vasilije Mijović.

Centar za demokratsku tranziciju pozvao je danas državnog tužioca da preduzme mjere u vezi sa emitovanim snimkom.

Profesor krivičnog prava na podgoričkom Pravnom fakultetu Branislav Tonković ocijenio je da svi ljudi koji su učestvovali u snimanju i prikazivanju filma podliježu krivičnoj odgovornosti.

Tonković je naveo da je onaj ko je takav snimak predao ili pokazuje trećim licima izvršio krivično djelo neovlašćenog fotografisanja iz Krivičnog zakonika Crne Gore.


XS
SM
MD
LG