Linkovi

Fudbaleri Srbije i Crne Gore pripremaju se za predstojeći mundijal


Dok se bliži Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje se igra ove godine u Nemačkoj, igrači Srbije i Crne Gore nastavljaju pripreme, uprkos predstojećem referendumu o nezavisnosti Crne Gore. Saradnik Glasa Amerike Kris Mičel izveštava da referendum neće uticati na šanse Srbije i Crne Gore u junu.

Dok se Crnogorci pripremaju za referendum 21. maja, o svojoj političkoj budućnosti, njihova kratkoročnija budućnost na fudbalskom terenu je izvesnija. Srbija i Crna Gora nastupa na Svetskom kupu u junu i Aleksandar Bošković iz Fudbalskog saveza Srbije kaže da su igrači rešeni da se nadmeću zajedno, bez obzira na ishod referenduma.

«Niko iz Srbije i Crne Gore sada ne misli na politiku. Kolege i igrači iz našeg nacionalnog tima i saveza i takođe iz oba republička saveza, svi misle kako najbolje da se predstavimo na Svetskom kupu.»

Bez obzira što će reprezentacija na Svetskom kupu 2006, biti zajednička, Bošković kaže da bi referendum mogao da donese promene u budućnosti, s obzirom da Crnogorci treba da glasaju o nezavisnosti. Ipak, za sada, igrači, kako kaže, s nestrpljenjem očekuju nastup na najpopularnijem sportskom događaju na svetu. Posle iznenađujućih kvalifikacija bez poraza, Srbija i Crna Gora se našla u grupi sa dva od pet najvećih favorita – Holandijom i Argentinom, a u grupi je i Obala Slonovače. Bošković, šaleći se, kaže da je to veliko potcenjivanje Srbije i Crne Gore.

«Hteli bismo da zamenimo Obalu Slonovače - Brazilom, jer bismo onda mogli da kažemo da imamo pravi mali Svetski kup u jednoj grupi, a to bi nam zaista odgovaralo.»

Ipak, Bošković dodaje da se njegova Srbija i Crna Gora s optimizmom priprema za turnir.

«Na tom polju, pokušaćemo da nađemo put do Sunca, to je sve što mogu da kažem.»

Srbija i Crna Gora Svetski kup počinje utakmicom sa Holandijom, 11. juna u Lajpcigu.

XS
SM
MD
LG