Linkovi

Rasim Ljajić: Miloševićeva sahrana politički skup


Dan posle sahrane Slobodana Miloševića, demokratske snage u zemlji nastoje da poprave lošu sliku koju je taj događaj izazvao u svetu.

Ministar za ljudska i manjinska prava državne zajednice Rasim Ljajić ocenio je da je Miloševićeva sahrana bila politički skup koji je pokazao svu dubinu podela u Srbiji i istakao da ima puno političara koji samo razmišljaju o izborima, a jako malo državnika oji razmišljaju o budućim generacijama. Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš položio je cveće na grobove Zorana Đinđića, Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića i Veselina Boškovića i odao poštu tim ljudima koji su ubijeni za vreme vladavine Slobodana Miloševića. Kostreš je novinarima rekao da je, podstaknut dešavanjima posle Miloševićeve smrti odlučio da poseti grobove žrtava njegovog režima koje mogu da simbolizuju žrtve i patnje svih koji su u Srbiji i u okruženju propatili zbog vladavine Slobodana Miloševića. Kostrešu se pri polaganju cveća pridružio i potpredsednik Srpskog pokreta obnove Vlajko Senić.

A u Novom Sadu omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine održala je skup na kome su građanima deljeni leci na kojima je, pored pojedinačnih optužbi na račun Miloševićeve vladavine, pisalo: "Da se ne zaboravi nijedna prolivena kap krvi, nijedna suza i nijedna uništena godina života svakog od nas".


XS
SM
MD
LG