Linkovi

KIA predložila izgradnju fabrike u vrednosti od 1,2 milijarde dolara


Okrug Haris u južnoj saveznoj državi Džordžiji bio je svojevermeno važni centar tekstilne idnustrije u Sjedinjenim Državama. Medjutim, u današnjoj sve više globalnoj ekonomiji, mnoge fabrike tekstila širom juga su zatvorene.

Baš kao što su svojevremeno one zamenile fabrike tog tipa u Novoj Engleskoj, one su sada zamenjene ekonomičnijim fabrikama tekstila u inostranstvu. Radna mesta su takodje prebačenas u inostranstvo. Stoga je prijatno iznenadjenje da je korejska auto kompanija KIA sada predložila izgradnju svoje fabrike u vrednosti od 1,2 milijarde dolara u srcu okruga Haris.

KIA se nada da će izgraditi prvu američku fabriku u ovom malom gradu Vest point u Džordžiji. I mada neki lokalni stanovnici strahuju da bi taj projekat mogao da izmeni njihov način života, većina stanovnika, uključujući Dženet Kruk izgleda veruje da je to pozitivan razvoj dogadjaja.

”Mislim da je to najbolja stvar koja se dogodila Vest pointu za duže vreme.“

Po nekim procenama, širom zemlje ukupno je u tekstilnoj industriji izgubljeno 300 hiljada ranih mesta. Nova fabrika će biti locirana vrlo blizu dve postojeće fabrike auto delova i mogla bi pretvoriti ovaj skromni grad od 4 hiljade stanovnika u centar automobilske industrije. što bi gradu moglo da donese 5 i po hiljada novih radnih mesta. Moglo bi ih biti i više u čitavom regionu uključujući susednu Alabamu. KIA se nada da će proizvoditi 300 hiljada vozila tokom naredne tri godine.

XS
SM
MD
LG