Linkovi

Đukanović i Bulatović u Briselu na razgovorima sa Solanom


Crnogorski premijer Milo Đukanović i lider opozicije Predrag Bulatović sastaće se u srijedu u Briselu sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Havijerom Solanom, potvrdjeno je danas u Podgorici

Postoji mogućnost da se visoki predstavnik Evropske unije sretne i sa predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem. Predsjednik SCG, naime, u četvrtak odlazi u Belgiju gdje će razgovarati sa najvišim zvaničnicima te zemlje, zbog čega je vjerovatno da će posjetu iskoristiti i za sastanak sa Solanom.

Očekuje se da će tema Solaninih razgovora sa crnogorskim političarima biti ponašanje partija nakon referenduma 21. maja i mogućnost da referendumski rezultat bude u sivoj zoni.

Specijalni izaslanik visokog predstavnika Evropske unije za crnogorski referendum Miroslav Lajčak rekao da će prisustvovati sastancima Havijera Solane sa Milom Đukanovićem i Predragom Bulatovićem.

Solanin izaslanik bi tek nakon toga mogao da doputuje prvo u Podgoricu, a zatim u Beograd gdje će se susresti sa srpskim zvaničnicima Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom.

Lajčak je potvrdio da će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o odnosima Podgorice i Beograda nakon referenduma, bez obzira na njegov ishod.








XS
SM
MD
LG