Linkovi

Izbor najboljih automobila za 2006. godinu


Rezultati objavljeni u godišnjem pregledu «Potrošačkog izveštaja» posvećenog automobilima, nisu dobri za američke proizvođače. Ove godine, prvi put otkako se pravi ovakav pregled, prvih deset automobila na spisku su napravili japanski proizvođači.

Izbor najboljih automobila 2006, magazina «Potrošački izveštaj», rezultat je najobuhvatnijeg programa testiranja automobila koji sprovodi bilo koja američka publikacija. Direktor tog programa, Dejvid Čempion, objašnjava zbog čega je Japan osvojio prvih deset mesta.

«Japanci izgleda da posvećuju veliku pažnju detaljima. Sve je dobro osmišljeno. Njihovi automobili su krajnje pouzdani, a inženjerski prilično jednostavni», kaže Čempion.

«Honda» je osvojila najviše prvih mesta, sa četiri svoja modela na spisku, među kojima je i «Odisej», proglašen najboljim minivanom zahvaljujući sigurnosnom kočionom sistemu i dodacima za bezbednost dece.

Kupcima se dopadaju i niži prozori - kroz koje deca mogu da gledaju dok se voze.

Nešto jeftinija «Honda sivik» je jedini manji automobil koji je izabran na osnovu rezultata testova na sudar. Visoke ocene na osnovu bezbednosti su dobili i «Hondini» modeli «Akord sedan» i kamionet «Ridžlajn». Na čelu ovogodišnjeg spiska su i po dva modela «Tojote» i «Subarua» i po jedan «Infiniti» i «Akord».

XS
SM
MD
LG