Linkovi

Beron Dejvis: Mislim da je Zi ključan za naš uspeh


Jedan od najboljih plejmejkera NBA lige Beron Dejvis i njegovi Golden Stejt Voriorsi sjajno su počeli ovu sezonu, završili novembar na vrhu svoje divizije i najavili da bi posle 11 godina klub iz Ouklenda konačno mogao da se plasira u plej-of. Usledio je veliki pad, šest pobeda u decembru i samo tri u januaru, a pre dve nedelje, Dejvis je izvrnuo skočni zglob i Golden Stejt je u sve lošijoj situaciji. Prilikom nedavnog gostovanja Voriorsa u Vašingtonu, sa Dejvisom je razgovarao Braca Đorđević.

Dejvis se složio sa konstatacijom da su decembar i januar izuzetno umanjili izglede njegovog tima da se plasira u plej-of, ali kako kaže, ambicije su i dalje iste.

«Želimo da budemo tim koji ima bar 50 odsto uspešnosti i definitivno želimo da uđemo u plej-of, a ja sam siguran da možemo», rekao je Dejvis i dodao da je nešto slabije počeo sezonu, ali da je u suštini zadovoljan kako je igrao do povrede.

Dejvis ima sjajan odnos sa povremenim reprezentativcem Srbije i Crne Gore Žarkom Čabarkapom. Na pitanje zbog čega Žarko igra tako sporadično ove sezone, višestruki All-Star igrač kaže:

«Mislim da je Zi ključan za naš uspeh. U nekim utakmicama igra, u nekima ne, ali on je važan deo našeg tima. Mlad je igrač, koji još uči i traži svoje mesto u ovoj ligi. Kada se bude opustio i kada se trener bude opustio, odnosno kada bude mogao da računa na njega iz večeri u veče, to će biti vrlo pozitivno za nas».

Dejvis nije bio ni svestan da su on i Čabarkapa bili rivali na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu, kada je reprezentacija Jugoslavije u svom poslednjem nastupu pod tim imenom eliminisala selekciju SAD u četvrtfinalu.

«Rekao mi je da je bio u tom timu, ali ga se ne sećam. Voleo bih da dobijem poziv za Svetsko prvenstvo u Japanu i da u drugom pokušaju ispravim greške iz Indijanapolisa», zaključio je Dejvis.

Međutim, njegovog imena neće biti na spisku Džerija Kolanđela. Prvi operativac «USA Basketball»-a, organizacije koja se brine o svim nacionalnim košarkaškim timovima SAD, trebalo bi da saopšti imena 25 kandidata početkom marta, a Dejvis je već dobio pismo u kome mu se zahvaljuju na tome što je želeo bude na raspolaganju. Očekuje se da će se za mesto plejmejkera između ostaog boriti Čonsi Bilaps, Gilbert Arinas i 20-godišnji ruki Hornetsa, Kris Pol.

XS
SM
MD
LG