Linkovi

Lebron Džejms najmlađi MVP u Istoriji All Stara


Odavno jedan All Star meč nije odlučen u poslednjim sekundama - kako je to bilo u nedjelju u Hjustonu, kada su najbolji pojedinci istočne konferencije uspjeli da nadoknade 21 poen minusa i dođu do minimalne pobjede 122-120.

Zapad je početkom trećeg perioda vodio sa 74-53 i činilo se da je već sve završeno, a onda je tim kojim je sa klupedirigovao Flip Saunders serijom 28-13 u narednih 6 minuta smanjio razliku, a potom - krajem posljednje četvrtine došao i do 10 poena prednosti.

Kobi Brajant je 32 sekunde do kraja poravnao na 120-120, ali četvorica veličanstvenih Pistonsa /Ben i Rašid Valas, Čonsi Bilaps i Rip Hamilton/, pojačani solidnim Dvejnom Vejdom i najkorisnijim igračem susreta Lebronom Džejmsom - nisu dozvolili poraz na nacionalnoj TV.

U posljednjem minutu tim sa obale Atlantika - djelovao je kao da igra finale plej ofa, a ne egzibicioni meč.

All star domaćeg Hjustona Trejsi MekGrejdi bio je najefikasniji sa 36 poena, dok je 21-jednogodišnji Lebron Džejms sa 29 poena proglašen za najmlađeg All Star MVP-ja u istoriji.

Nekadašnji saigrači a potom ljuti rivali - Šekil O'Nil i Kobi Brajant još jednom su se rukovali pred početak utakmice, a potom su razmijenili i osmjehe kada je Dizel faulirao Brajanta u prvoj četvrtini.

XS
SM
MD
LG