Linkovi

Laserski video projektor veličine kutije šibica


Savremeni biznis u Americi ne može da se zamisli bez prenosnih video projektora. Kada poslovni ljudi predstavljaju potencijalnim kupcima neki novi proizvod ili uslugu, sa sobom nose laptop kompjuter sa pripremljenom audio-vizuelnom prezentacijom.

Za prikazivanje služe im video projektori, slični projektorima za slajdove. Mnogi koriste takve projektore i kod kuće, za gledanje filmova i drugih video sadržaja. Iako su ti projektori relativno mali uredjaji, prilično su teški jer imaju veliki objektiv, transformator napona i motor ventilatora za hladjenje. Najnovija vest iz kompanije Blue Light Optics obradovaće stoga mnoge biznismene. Ta kompanija kaže da je savladala novu tehnologiju za proizvodnju minijaturnih, laserskih projektora, ne mnogo većih od kutije za šibice. Prema saopštenju, novi laserski projektor nema nikakvih pokretnih delova, nikakve objektive i prizme, niti ventilator za hladjenje. Pri punom iskorišćenju troši svega jedan i po vat struje, što je gotovo zanemarljivo.

Najzanimljivija osobina novog projektora jeste beskrajni fokus, što znači da je projektovana slika uvek oštra, bez obzira na udaljenost od površine na koju se projektuje. Prva generacija ovih mini projektora je u crno-beloj tehnici, ali kompanija Blue Light Optics kaže da će kolor verzija biti spremna za prikazivanje kasnije ove godine. Ako vas interesuju pojedinosti, adresa je na našem sajtu, glasamerike.net

XS
SM
MD
LG