Linkovi

Lebron Džejms: Imam veliko poverenje u Sašu Pavlovića


Kada su Klivlend Kavalirsi u proleće 2003. dobili pravo da prvi biraju na NBA draftu, na kome je glavna nagrada bio srednjoškolac Lebron Džejms, očekivalo se da će tim iz savezne države Ohajo krenuti putem koji su Čikago Bulsi prošli od dolaska Majkla Džordana u NBA ligu. Džejms je u prve dve profesionalne sezone potvrdio individualni kvalitet, ali njegov tim još nije uspeo da se plasira u plej-of. Prilikom nedavnog boravka Kavsa u Vašingtonu, Braca Đorđević razgovarao je sa jednom od najvećih zvezda NBA lige.

Drugu godinu zaredom Klivlend je pre All-Star pauze došao do 30. pobede u sezoni i trenutno je jedan od najboljih timova na Istoku. Međutim, prošlogodišnje iskustvo, kada su Kavsi u poslednjoj utakmici sezone ispali iz konkurencije za plej-of, opominje izabranike Majka Brauna da ne smeju da se opuste.

"Ne možeš nikad da budeš potpuno zadovoljan, ali mi osećemo da smo dobar tim, koji je na putu da postane izvanredan tim. Nedostaje nam jedan od bitnih igrača - Leri Hjuz i kada se on vrati, mislim da za nas nema granica", kaže Lebron Džejms i dodaje da je za uspeh tima u poslednjih nekoliko nedelja velike zasluge ima i Aleksandar Pavlović. Džejms ističe da ima veliko poverenje u 22-godišnjeg Baranina.

"Saša je sjajno odradio posao u Lerijevom odsustvu, pogađa otvorene šuteve, igra dobru odbranu… Njegove fizičke predispozicije i posvećenost timu su nam dosta pomogli. Igra sve bolje i vidi se da, sa većom minutažom, ima sve veće samopouzdanje", objašnjava Džejms.

Dvadesetogodišnji košarkaš kaže da ne oseća pritisak američke sportske javnosti i ne smatra da je preopterećen očekivanjima. Ističe da mu je košarka i dalje pre svega zabava i da će, kada ga taj osećaj prođe, verovatno okončati karijeru, a trenutno mu je jedini cilj da pomogne timu da bude što bolji.

"Siguran sam da će jednog dana moju karijeru ceniti po tome koliko sam titula osvojio, tako je uvek u sportu, titule su najvažnije… Navijači, novinari… svima su titule bitne i ako želiš da te smatraju velikim, moraš da osvajaš titule", zaključio je Lebron Džejms.

XS
SM
MD
LG