Linkovi

Opozicija: Zakazivanje sednice - jednostran akt vladajuće koalicije


Opozicione stranke koje se zalažu za opstanak Državne zajednice SCG ocijenile su danas da predlog o zakazivanju sjednice crnogorske Skupštine za 25. februar shvataju kao odustajanje bloka za nezavisnost od daljih pregovora za organizovanje referednuma.

SNP, NS i DSS ocijenile su da je zakazivanje sjednice, jednostrani akt vladajuće koalicije tokom pregovora o referendumu i suštinski -odustajanje bloka za nezavisnost od daljeg toka pregovora, kao i potpuno obesmišljvanja misije izaslanika Miroslava Lajčaka, navodi se u saopštenju opozicije.

Ukazuje se da vladajuća koalicija povlači taj potez nakon jedne uspješne faze pregovora o tehničkim pitanjima, a uoči razgovora o ključnim pitanjima u pregovorima.

Tri opozicione partije pozvale su evropskog izaslanika Miroslava Lajčaka i visokog predstavnika Evropske unije Havijera Solanu odnosno Uniju da saopšte svoj stav povodom napuštanja pregovora od strane vladajuće koalicije.

Vladajuća crnogorska koalicija predložila je predsjedniku palamenta Ranku Krivokapiću da za 25. februar zakaže sjednicu Skupštine na kojoj bi se razmatrao zakon o referendumu o državnom stausu Crne Gore.

Portparol Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić ocijenio je da opozicija izbjegava sjednicu crnogorske Skupštine na kojoj bi se razmatrao Zakon o referendumu jer je svjesna da će biti gubitnik u tom procesu.

Sekulić je ponovio stav DPS-a da će referendum o državnom statusu Crne Gore biti održan do 30. aprila i ocijenio da opozicija bježi od rješavanja pitanja referenduma.

»Bez obzira na njihovo ponašanje referendum će biti održan. Oni su svjesni da su već sada gubitnci tako da na ovaj način pokušavaju da izbjegnu referendumski proces«, rekao je Sekulić.

On je kazao da će referendum biti održan bez obzira na ušešće ili neučešće crnogorske opozicije.XS
SM
MD
LG