Linkovi

Završena era jednog od najuticajnijh šefova američkih federalnih rezervi


Završena je era Alana Grinspena - jednog od najuticajnijh šefova američkih federalnih rezervi, piše USA Today ističući da ga na mjestu prvog čovjeka ovdašnje centralne monetarne vlasti zamijenjuje Ben Bernenki, prinstonski profesor i ekonomski savjetnik u Bijeloj kući - čije kvalitete niko ne spori. List piše da ekonomija SAD bilježi rast od 2001. i da bi u tiom smislu tranzicija u centralnoj banci trebalo da protekne mirno, ali da će se 52-godišnji Bernenki, koji je u srijedu ujutro položio zakletvu zajedno sa svojim potpredsjednikom Rodžerom Fergusonom, suočiti sa potencijalno značajnim povećanjem kamatnih stopa, jer rekordan promet na tržištu kuća i stanova polako jenjava, cijene energije su i dalje visoke, a trgovinski i budžetski deficit i dalje su preveliki.

Njujork Tajms danas piše o tome da su žene sklonije srčanoj bolesti koja se, kako kažu ljekari, ne može lako registrovati. Na testovima, arterije izgledaju čiste, a rengenski snimci ne pokazuju blokade. Međutim - srčani mišić pati od nedostatka kiseonika. List piše da je riječ o stanju koje bi moglo da pogadi oko 3 miliona Amerikanki....

Magazin "Information Week" piše o novim pravilima kompanije Microsoft koja se odnose na uklanjanje internet logova - takozvanih BLOGOVA. Nova pravila su usvojena nakon što je Microsoft uklonio Blog prominentnog kinskog novinara. Shodno novim pravilima kompanija Bila Gejtsa će blogove uklanjati samo ako je sadržaj nezakonit i kao za to dobije obavezujući nalog lokalnih vlasti.

XS
SM
MD
LG