Linkovi

Lebron Džejms pokazuje osobinu velikog lidera, vrlo dobra partija Saše Pavlovića


Dvije su velike zvijezde, impresivnim učinkom na terenu, davale primjer saigračima kako se najbolje stiže do pobjeda u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Međutim – samo je Klivlend predvođen Lebronom Džejmsom slavio u velikom nedjeljnom derbiju protiv Finiks Sansa. Lejerksi sa Kobijem Brajantom trenutno su premali zalogaj za vicešampione iz Ditroita.

Lebron Džejms je klivlendske Kavalirse doveo do pobjede nad jednom od najatraktivnijih ekipa u ligi. Finiks Sansi su u vrlo zanimljivom i neizvjesnom duelu poraženi 113:106. Sa 44 poena, od čega 32 u drugom, odlučujućem poluvremenu – Lebron Džejms je još jednom pokazao osobinu velikog lidera... Uz košgeterski učinak Džejms je upisao 11 skokova i 7 asistencija, a vrlo dobru partiju pružio je i drugi strijelac Klivlenda Saša Pavlović, koji je za 39 minuta u igri ubacio 15 poena. Klivlend je inače polovinom treće četvrtine bio u minusu čak 17 poena... Goste iz Arizone predvodili su Stiv Neš (24 poena i 6 asistencija) i Šon Merion (22 poena i 7 skokova).

Detroit Pistonsi su još jednom pokazali da trenutno nemaju ozbiljnu konkurenciju u ligi. Uprkos još jednom vrlo dobrom izdanju Kobija Brajanta (39 poena, uz 12 od 28 uspješnih šuteva iz igre) Pistonsi su, prevođeni raspoloženim Rašidom i Benom Valasom zaustavili pobjedničku seriju Lejkersa - 102:93. Ričard Rip Hamilton koji je susret završio sa 20 poena ovako je objasnio dominaciju svog tima:

"Osjećamo da na parketu uvijek imamo pet megazvijezda. Ako bismo htjeli da jedan od nas postiže prosječno više od 30 poena, i to bismo mogli. Ali to nije cilj. Cilj je titula...”

Pistonsi su na pravom putu. Stigli su do 37 pobjede, uz svega 5 poraza što je četvrti najbolji rezultat u istoriji lige – mjereno nakon 42 utakmice...

Tvrdnju Ripa Hamiltona da jedan igrač, ma koliko bio dobar, ne može garantovati pobjede – najbolje potvrđuje Trejsi Mekgrejdi. On je i u nedjelju uveče bio fenomenala (37 poena, uz 12 skokova, 6 asistencija i tri uktradene lopte), ali je Majami, predvođen Dvejnom Vejdom (32 poena, 9 asistencija, 6 skokova) slavio u Tojota Centru 101:95. Šekil O'Nil je upisao 24 poena, 14 skokova, a ubacio je i deset slobodnih bacanja zaredom. Ipak – od posljednjih 6 ubacio je samo jedno.

Jedan od najlošijih timova u ligi, Toronto Reptorsi pokvario je drugi nastup Rona Artesta u dresu Sakramenta. Kingsi su poraženi poslije produžetka 124:123. Artest je postigao 24 poena, dok je najefikasniji na utakmici bio Majk Bibi sa 42.

Milvoki je bio bolji od Bostona 83:79, dok je Filadelfija, bez povrijeđenog Alena Ajversona, savladala Orlando u gostima 89:81.

XS
SM
MD
LG