Linkovi

Danas vam predstavljamo britanski film «Dadilja Mek Fi»


Istorijski filmovi koji su počeli da se prikazuju tokom januara nisu najbolje što Holivud ima da ponudi. Medjutim, ove godine britanski film protivi se tom trendu svojom simpatičnom mešavinom komedije, fantazije i porodične zabave.

Bila je mračna, olujna noć u kući Braunovih gde je ranije tog dana, sedmoro veoma živahne dece oteralo sedamnaestu dadilju. Kada se na vratima pojavila 18-esta, gospodin Braun, udovac, mogao je da kaže da je ona nekako drugačija, ali kako je drugačija, to je ono što će svi uskoro otkriti.

Ona ima baburasti nos, usta puna krivih zuba od kojih jedan, veliki, viri napolje, kao i veliku dlakavu bradavicu na bradi. Možda bi bila smešna, da nema tako oštar pogled. Nju igra glumica Ema Tompson i skoro je neprepoznatljiva kao dadilja MEK FI.

Uz disciplinu i malo magije «Dadilja Mek Fi» objavljuje da će decu naučiti pet lekcija, i čarobno, kako se svaka od lekcija završi, njen izgled se menja, i postaje normalniji. Još važnija su njena upozorenja: « Kada me trebate, ali me ne želite, ja moram da ostanem. Kada me želite, ali vam više nisam potrebna, ja ću otići». Ema Tompson je napisala scenario za «Dadilju Mek Fi» baziran na popularnim pričama o sestri Matildi, kojih se seća iz svog detinjstva. Tompsonova kaže da je ova adaptacija, koju je započela pre devet godina bila nešto najteže što je ikada napisala, dok nije shvatila da nije pisala dečiji film.

«Neki će od vas možda morati da rade, neke od vas će dati drugima na brihu. Ne znam koima će od vas biti dozvoljeno da ostanete zajedno. Žao mi je što sam vas razočarao deco. Vi zaslužujete mnogo bolje».

Glumac Kolin Firt igra tragično nesposobnog oca – gospdina Brauna, a u filmu se pojavljuju i glumački veterani Endžela Lensburi, Imelda Staunton i Derek Džejkobi. Keli Mekdonald igra kućnu pomoćnicu Evangelinu , čija naklonost prema najmladjima i gospodinu Braunu im pomaže da pronadju razlog da se na kraju smeju. Film «Dadilja Mek Fi» režirao je Kirk Džons.

XS
SM
MD
LG