Linkovi

Ron Artest debitovao za Kingse, Stojaković još u publici


Ron Artest se već prilagodio. Nakon jednomjesečne pauze i trejda u Sakramento, bivša problematična zvijezda Indijane je zabilježila 15 poena i šest skokova. Kingsi su poraženi u Bostonu 84:74, ali u ekipi Rika Adelmana kažu da su zadovoljni Artestovim debijem.

Počeo je sjajno, ali se izostanak sa terena vidio u drugom dijelu utakmice, kada je djelovao pomalo umorno, primijetio je nakon susreta centar Seltiksa Kendrik Perkins.

Boston je imao i svoje trejdovane debitante - Voli Zerbijak je za 24 minuta postigao 10 poena.

Zerbijak sinoć nije trebalo da igra, ali je po riječima menadžera Bostona Denija Ejndža bio - za novi NBA kod oblačenja - neadekvatno obučen, pa je obukao sportsku uniformu.

Pogodio je 4 od 7 iz igre uz 2 trojke i pomogao Bostonu da dobije.

"Znam kroz šra je prošao. Možda mu je bilo i teže nego mene, jer je možda još u šoku pošto je trejdovan bez ikakvih najava", rekao je Artest nakon utakmice, komentarišući nastup Volija Zerbijaka.

Zerbijak i centri Dvejn Džons i Majkl Olovokendi i pik iz prve runde drafta, razmijenjeni su u srijedu za centra Marka Blaunta, Markusa Benksa, Džastina Rida i "nevaljalog" Rikija Dejvisa, te dva uslavna pika iz drugog kruga drafta.

Dejvis je u svojih sedam sezona u NBA promijenio čak 4 ekipe, ali je Minesota izgleda savršen dom. Takvu volju u igri nije pokazao odavno, a moguće da je najzaslužniji što je Minesota u neizvjesnoj završnici savladala Hjuston 96:92. Marko Jarić se nije upisao u strijelce, a promašio je i jedan od odlučujućih napada u finišu.

U petak uveeče Igrano je inače 12 susreta, a ni ostali igrači iz SCG nisu se proslavili.

Klivlend je savladao Indijanu sa 93:89. Peđa Stojaković je utakmicu gledao iz publike, ali bi njegove šuterske sposobnosti svakako dobrodošle, pošto je Krošir sa distance promašio izjednačenje u podljendjim sekundama meča. Saša Pavlović je ponovo bio starter Kavalirsa, sa 5 poena i 2 skoka. Indijana je igrala bez Fostera, O'Nila i Tinslija, a prvi put se poslije duže pauze pojavio Skot Polard.

Nenad Krsić je izgubio 4 lopte, uz svega 5 poena i 3 skoka u porazu Netsa u Portlendu 88:83.

Detroit je do desetog uzastopnog trijumfa stigao savladavši Memfis 95:89, zahvaljujući ponajviše Čonsiju Bilapsu koji ove godine igra toliko dobro, da čak i njegove fenomenalne patrije, kao ova protiv Memfisa djeluju monotono. Opet je, minut, igrao i Darko Miličić.

Željko Rebrača je trijumf Klipersa u Denveru od 105:87 samo gledao, a Golden Stejt je poražen u Stejpls Centru od Lejkersa 106:105. Žarko Čabarkapa je za 10 minuta postigao 6 poena i 5 skokova, dok je Kobi Brajant susret završio sa 30 poena - čak 51 manje od prethodnog učinka...

Finiks je slavio uzastopno - prvi put od decembra prošle godine, u Atlanti 110:106. Sjajno je igrao Boris Diao, koga je Atlanta trejdovala sa Finiksom pred početak ove sezone. Visoki centar Nikoloz Citišvili, koga je Feniks dobio u razmjeni za pik iz druge runde drafta od Minesote nije aktiviran.

Šarlot je poražen kod kuće od Majamija 85:91, Njujork je u Medison Skver Gardenu zaustavio zahuktali Orlando, ali i seriju svojih poraza – Orlando 97:94, Milvoki je lako savladao Toronto 108:87, dok su Bulsi u Čikagu bili bolji od Vašingtona 90:79.

XS
SM
MD
LG