Linkovi

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili bivšeg šefa obezbedjenja generala Mladića


Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su u Beogradu pukovnika Vojske Republike Srpske Jova Đoga, bivšeg šefa obezbedjenja generala Ratka Mladića, zbog pomaganja u skrivanju haškog optuženika Mladića.

To je za TV Republike Srpske potvrdila ćerka Jove Đoge. Ona je rekla da se Đogo odazvao pozivu BIA-e u četvrtak i da je zadržan na ispitivanju 48 sati.

Kako prenosi agencija Beta, hapšenje Đoga je potvrdio tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. On je rekao da je Đogu određen pritvor do 30 dana.

Pukovnik Vojske Republike Srpske Jovo Đogo nikada nije bio pripadnik Vojske SCG, rečeno je u Ministarstvu odbrane SCG. U Ministarstvu ističu da u Vojsci SCG postoji pilot sa istim prezimenom, ali da on nema nikakve veze s Vojskom Republike Srpske, niti sa pukovnikom koji je, prema navodima medija, preksinoć uhapšen.

Kako kažu u Ministarstvu, posle izbijanja sukoba u Bosni i Hercegovini Đogo je, kao pripadnik bivše Jugoslovenske narodne armije, sam otišao u BiH, gde je posle okončanja rata penzionisan kao pripadnik Vojske RS. Đogo je, verovatno, u periodu dok je bio pripadnik JNA, dobio stan u Beogradu u koji se vratio da živi po okončanju oružanih sukoba u BIH kao penzioner Vojske RS, navode u Ministarstvu.

XS
SM
MD
LG