Linkovi

Američki ambasador u Beogradu Majkl Polt: 2006. - godina odluka za Srbiju


Američki ambasador u Beogradu Majkl Polt ocenio je da je 2006. - godina odluka za Srbiju, koja mora da se odluči između privrednog razvoja ili opravdanja za probleme iz prošlosti.

Ambasador Polt je rekao da Srbiji treba Nacionalni pakt kako bi ove godine donela startne odluke. Da li želite da idete napred i žrtvujete sve što je neophodno da stignete tamo gde želite ili želite da oklevate na periferiji evropskog, antlantskog i globalnog razvoja tako što ćete gledati u prošlost i pričati da ste unapred pobeđeni na putu ka evropskim integracijama, naglasio je američki ambasador.

Majkl Polt je zatim dodao da Srbija ako želi kako priča da 2012.godine uđe u Evropsku uniju mora da ispravi niz slabosti u ekonomiji i da ubuduće glavni zadatak Vlade mora biti ekonomski razvoj i smanjenje siromaštva.

A Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić smatra da život građana Srbije neće biti bolji a glavna tema neće biti evropske integracije sve dok se ne reši problem saradnje sa Haškim tribunalom i hapšenja haškog begunca Ratka Mladića. Vlasti u Beogradu nemaju saznanja da se Mladić krije u Srbiji, ali moraju da udvostruče napore da ga eventualno lociraju, rekao je Rasim Ljajić i izneo podatak da je pronađena dokumentacija o lečenju Mladića na Vojno-medicinskoj akademiji koja će, uz Mladićev socijalni karton, biti predata haškom Tužilaštvu.

XS
SM
MD
LG