Linkovi

Konačno pao dogovor - Stojaković Pejsersima, Artest stiže u Sakramento


Indijana i Sakramento su se konačno dogovorili - Predrag Stojaković za "neposlušnog" Rona Artesta.

Ovdašnji analitičari, među kojima i nekadašnji ol star Čikago Bulsa, Skoti Pipen vjeruju da je ovo posao čiji će se rezultati možda vidjeti tek naredne godine, kada Stojaković kao slobodan agent bude u prilici da izabere novi klub, ili pak ostane u Indijanapolisu.

U svakom slučaju - oba tima su na dobitku.

Artest je, bez obzira na sve mane, solidan timski igrač i sigurno će se uklopiti u igru Kingsa. Pored toga u tandemu sa Bredom Milerom daće čvrstinu odbrane ekipi koja ove godine posustaje jer fenomenalni "prinstonski" napad sa mnogo kretanja više ne daje rezultate kakve je davao kada su među Kingsima bili dvojica najboljih visokih pasera u ligi - Kris Veber i Vlade Divac.

To je vjerovatno i razlog zbog koga Stojaković ove sezone igra znatno slabije. Tri puta član All-Star tima, ove sezone je u prosjeku postizao, za njega skromnih skromnih 16.5 poena, uz najlošiji procenat šuta iz igre u svojoj NBA karijeri - 40 odsto.

Sada ima priliku da pomogne napadu Indijane, gdje je odlaskom Artesta i penzionisanjem redžija Milera sav teret pao na Džermena O Nila. Možda je upravo igrač poput Stojakovića, neko ko će odgigrati Redžijevu rolu u Pejsersima - ekipi koja je otkako je Artest (26) stavljen u decembru stavljen na listu neaktivnih igrača (kada ga je klub dodatno kaznio i sa 10.000 dolara zato što je javno tražio da bude razmijenjen), dobila svega 6 od 19 utakmica.
Artest je inače prosječno bilježio 19.4 poena, 4.9 skokova i rekordnih 2.63 ukradene lopte tokom 16 ovosezonski utakmica.

Prošle godine, Artest je bio kažnjen 75 utakmica neigranja - najvećom kaznom koja je izrečena jednom NBA igraču - zbog učešća u opštoj tuči u Palati na Oburn Hilsu 19. novembra 2004.

U sezoni 2002-03, Artest je bio suspendovan zbog sukoba sa trenerom Majamija Petom Rajlijem, a kažnjen je i zato što je polomio TV kameru poslije utakmice sa Njujok Niksima. Nakon poraza u plej-offu potukao se i sa jednim funkcionerom kluba iz Indijane.

XS
SM
MD
LG