Linkovi

Trejsi Mekgrejdi nezaustavljiv na gostujućem terenu


Povredama desetkovani Hjuston Rokitsi pokazali su u ponedjeljak uveče u Milvokiju da se sa raspoloženim Trejsijem MekGrejdijem ne smiju potcjenjivati. Tim sa jednim od najlošijih učinaka u ligi slavio je 97:80, a Mekgrejdi je ubacio 41 poen, od čega 14 uzastopno u podljednjoj četvrtini.

Mekgrejdi igra sjajno kada Rokitsi gostuju, primjećuju ovdašnji sportski analitičari, ali ne nude objašnjenje, već samo statistiku. Prosječno, na 18 utakmica na gostujućem terenu, Mekgrejdi ove sezone postiže 30.7, a u posljednjih 7 susreta čak 38. No kad Rokitsi igraju u Tojota Centru njihov ol-star bilježi prosječno svega 19.1 poena.

No to je svakako manja briga za trenera Džefa Van Gandija, posebno ako ima u vidu da tim sa Mekrejdijem ima 14 pobjeda i 13 poraza, dok je bez fenomenalnog beka poražen 13 puta, bez ijedne pobjede.

Od košarkaša iz SCG u ponedjeljak uveče igrali su Nenad Krstić, Željko Rebrača i Žarko Čabarkapa.

Krstić je za 41 minut, u porazu Netsa protiv Jute 89:78, imao 11 poena i šest skokova

U duelu Klipersa i Golden Stejta za koje nastupaju Željko Rebrača, odnosno Žarko Čabarkapa, vidjeli smo najzanimljiviji susret protekle večeri.

Osam minuta do kraja treće četvrtine Voriorsi su vodili 74:55 i činilo se da će bez problema savladati indisponirane Kliperse. No, prestali su da igraju odbranu i postepeno u narednih 12 minuta Klipersu su nadoknadili 19 poena minusa. Tri minuta i 40 sekundi do kraja rezultat je izjednačen 87:87. Ratnici su 1.25 do kraja vodili 93:92 a onda je stvar u svoje ruke preuzeo Sem Kasel koji je sa četiri slobodna bacanja postavio konačan rezultat.

No Golden Stejt je 16 sekundi prije kraja bio u minusu svega poen i bio je u napadu, ali je plej Beron Dejvis ostavio Troju Marfiju samo sekund da donese pobjedu svom timu, što je posebno razljutilo trenera Majka Montgomerija.

Američki mediji sada pišu o tome kako se polako između popularnog koledž trenera koji se još dokazuje u profesionalnim vodama i njegove prve zvijezde Berona Dejvisa polako produbljuje jaz.

Čabarkapa je za poražene za skoro osam minuta postigao tri poena, dok se Rebrača za nešto više od 2 i po minuta u dresu Klipersa nije upisao u strijelce.

Još jedan trijumf, uzastopni, ostvarili su Denver Nagitsi. Predvođeni Karmelom Entonijem sa 37 poena izabraniciDžordža Karla slavili su protiv Toronta 107:101.

Pored toga, Atlanta je slavila protiv Indijane 104:94, a Boston je bio volji od Nju Orleans/Oklahome 91:78.

XS
SM
MD
LG