Linkovi

Četrdeseti Superboul 5. februara: Pitsburg protiv Sijetla


Poznati su učesnici četrdesetog Superboula - ovogodišnjeg velikog finala NFL šamionata. Za titulu najboljeg nadmetaće se ubjedljivo najbolji tim u Nacionalnoj konferenciji – Sijetl Sihouksi i najveće iznenađenje ove sezone – pitsburški Stilersi.

Pitsburg Stilersi – šampion Američke konferencije (AFC)

Stilersima je pošlo za rukom nešto što nije nijednom timu prije njih. U doigravanju su, kao šestoplasirani, igrajući u gostima, eliminisali tri najbolja tima konferencije – Sinsinati, Inddijanapolis i Denver. nedjeljni trijumf protiv denver Bronkosa 34-17 bio je sedmi uzastopni, pa je ekipa kojoj prije dva mjeseca niko nije prognozirao igranje u plej offu sada tim kojem kladioničari daju najviše šansi za titulu NFL šamiona. Jedan od razloga sjajnih igara time iz Pitsburga je, pored odlično ukoponovanih odbrane i napada, fenomanalna igra plejmejkera Bena Retlisbergera. Prošle godine, one je kao debitant imao 5 “intersepšna” u dvije utakmice. Ove godine samo jedan u tri utakmice doigravanja. Kada se govori o predstojećem Superboulu, 5. februara – istorija je na strani Pitsburga – koji je, predvođen velikanima NFL-a Terijem Bredšouom, Frankom Herisom i Min Džo Grinom, od 1974 do 1979 osvojio 6 uzastopnih titula.

Sijetl Sihouks – šampion Nacionalne Konferencije (NFC)

" I ovaj tim Stilersa je užasno dobar". Tim riječima je ishod utakmice u Denveru prokomentarisao šef stručnog štaba šamiona nacionalne Konferencije Sijetl Sihouksa. Oni su juče, nasuprot svim predviđanjima, dokazali snagu svoje odbrane koja je zaustavila najboljeg raning beka u ligi – Stiva Smita. Sihouksi su sa 34-14 trijumfovali protiv Kerolajna Pentersa. Bila im je to13 usatopna pobjeda ove sezone. Sijetl je prije ovogodišnjeg doigravanja, punu 21 godinu čekao na pobjedu u plej offu. Petog februara igraće prvi superboul u svojoj 30-togodišnjoj istoriji.

XS
SM
MD
LG