Linkovi

Crna Gora usvojila drugi kvartalni Izveštaj o procesu stabilizacije i pridruživanja


Crnogorska Vlada usvojila je danas drugi kvartalni Izvještaj o procesu stabilizacije i pridruživanja u Crnoj Gori i aktivnostima koje koordinira i sprovodi.

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije Gordana Đurović kazala je da izvještaj obuhvata objektivan presjek stanja u oblasti koji koordinira Vlada u aktivnostima procesa evropskih integracija.

Navodeći da će taj materijal biti proslijeđen Skupštini na analizu, ona je istakla da su predstavnici Vlade spremni da razgovaraju o njemu sa svim zainteresovanim subjektima.

Prvi dio izvještaja, kazala je Đurović, obuhvata aktivnosti koje su počele procesom pregovaranja o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju dok drugi sadrži predlog novog evropskog partnerstva, godišnji izvještaj o stabilizaciji i pridruživanju za sve zemlje Zapadnog Balkana i novu politiku pridruživanja, navela je Đurović.

»U trećem dijelu dat je pregled ostalih aktivnosti u vezi sa procesom evropskih integracija - direktna saradnja sa institucijama EU, aktivnosti u oblasti zakonodavstva, kao i one vezane za implementaciju komunikacione strategije«, rekla je Đurović.

Socijalistička narodna partija saopštila je danas da će evropskom izaslaniku Miroslavu Lajčaku ponoviti da su prethodni uslovi za razgovor o referendumu formiranje koncentracione vlade i smjena čelnih ljudi policije.

Funkcioner SNP-a Velizar Kaluđerović kazao je da za SNP postoje prethodni uslovi, a da je tek potom moguće voditi suštinsku raspravu o uslovima i demokratskim standardima za održavanje eventualnog referenduma.


XS
SM
MD
LG