Linkovi

Kraj doigravanja za Džajantse, Bengalse i oba tima sa Floride


Kraj doigravanja za Džajantse, Bengalse i oba tima sa Floride
Kraj doigravanja za Džajantse, Bengalse i oba tima sa Floride
<!-- IMAGE -->

Herman Edvards, bivši trener njujorških Džetsa od ponjedjeljka je novi šef stručnog štaba Kanzas siti Čifsa, koji ove godine nisu uspjeli da se plasiraju u doigravanje američkog nacionalnog fudbalskog šampionata (NFL). Plej off je inače počeo je u subotu, eliminacijom oba tima sa Floride. Baksi iz Tampe su na svom terenu poraženi od Vašingtonskih Redskinsa, dok su aktuelni šampioni, Nju Ingland Pejtriotsi rutinski savladali Jaguare iz Džeksonvila... Noćas su, nasuprot gotovo svim prognozama, eliminisani i njujorški Džajentsi...

Kerolajna Penters – Njujork Džejents 23:0

Kada se saberu - dva tačdauna Stiva Smita /Steve Smith/ i 151 jarda Dišana Fostera /DeShaun Foster/, uz noćnu koju je na domaćem terenu preživio kvoterbek Džajansa Ilaj Mening /Eli Manning/ - rezultat glasi 23:0. Kerolajna Pentersi su tako prvi put od 1980, kada je Sent Luis eliminisao Tampu, slavili u plej offu bez primljenog pogotka. Ilaj Mening je čak 4 puta loptu bacio u ruke protivnika, a perspektivni klub iz Njujorka zabilježio je svega 109 ofanzivnih jardi – premalo za plasman u nastavak takmičenja. protivnik pentersa biće čikaški Bersi, koji su u nedavnom međusobnom duelu u regularnom dijelu prvenstva slavili 13-3.

Pitsburg Stilers – Sinsinati Bengals 31:17

I organizator igre Bengalsa iz Sinsinatija, Karson Palmer imao je noć za zaborav. Bengalsi su u svom prvom plej-off nastupu od 1990 porženi od Pitsburga, uprkos slavlju i početnom vođstvu od 10-0. Kvoterbek Stilersa Ben Retlisberger /Roethlisberger/ imao je 14 od 19 uspješnih pasova, 208 jardi i tri tačdauna bez ijednog intersepšna – što govori o njegovom izuzetno brzom sazrijevanju i izuzetnom napretku u odnosu na prošlogodišnju debitantsku sezonu. Pitsburg u nedjelju igra u Indijanapolisu, protiv Koltsa – najbolje ekipe u regulranom dijelu šamionata.

Narednog vikenda Vašington gostuje Sijetl Sihouksima, dok će Pejtriotsi put odbrane titule šamipiona nastaviti u Denveru.

Novi trijumf Nju Džersija, rekordan učinak Radmanovića

<!-- IMAGE -->

U nedjelju su igrane i 4 utakmice NBA prvenstva. Nju Džerzi je nastavio seriju dobrih igara i uz 42 poena Vinsa Kartera, savladao Toronto 105:104. Nenad Krstić je uz 16 poena uknjižio i 8 uhvaćenih lopti. Na početku susreta teren je zbog povrede napustio Ričard Džeferson.

U nedjelju uveče povrijedio se na utamici protiv Denvera – najbolji igrač Hjustona, Trejsi Mekgrejdi. Ljekari kažu da će propustiti najmanje 8 utakmica. Hjuston je inače poražen 92:90.

Stefon Marberi i Moris Tejlor ubacili su po 23 poena za pobjedu Njujorka nad Sijetlom 120:116. Vladimir Radmanović postigao je rekord karijere - 30 poena, od čega osam "trojki" iz 10 pokušaja. Stojakovićev Sakramentio još jednom je poražen kod kuće – od Indijane 108:83, dok je Majami slavio u Portlendu 118:89, zahvaljujući 31 poenu Dvejna Vejda.

XS
SM
MD
LG