Linkovi

Šaron se budi iz kome, još rano za prognoze oporavka


Direktor Bolnice «Hadaša» u Jerusalimu, Šlomo Mor-Josif, saopštio je novinarima da je premijer Arijel Šaron pokrenuo desnu ruku i nogu, reagujući na testove na bol, tokom postepenog vraćanja iz klinički izazvane kome.

Doktor Mor-Josif je rekao da su Šaronovi pokreti sve važniji, budući da su lekari danas počeli da smanjuju dozu anestetika, ali je dodao da je pacijent i dalje pod dejstvom sedativa – u teškom stanju. Takođe je saopšteno da lekari pomno prate Šaronovo stanje i da je prerano da se govori o njegovim moždanim funkcijama.

Palestinski izbori po planinaroj dinamici

Palestinski predsednik Mahmud Abas – posle razgovora sa američkim zvaničnicima - izjavio je da će se palestinski parlamentarni izbori održati u najavljenom terminu, dodavši da je primio uveravanja Sjedinjenih Država da će Izrael dozvoliti Arapima da glasaju u Istočnom Jerusalimu.

Portparol Državnog sekretarijata, Šon Mekkormak, ipak nije potvrdio da su američki zvaničnici dali takva uveravanja, ali je objasnio da oni razgovaraju sa obe strane u nadi da će se izbori održati u predviđenom roku.

Abas je pretio da će otkazati glasanje zakazano za 25. ovog meseca, ukoliko Izrael spreči glasanje u Istočnom Jerusalimu.

Nešto ranije, izraelski zvaničnici su saopštili da će kandidatima na palestinskim izborima biti dozvoljeno da vode kampanju u Istočnom Jerusalimu, ukoliko ne pripadaju nekoj ekstremističkoj organizaciji.

XS
SM
MD
LG