Linkovi

Ti-Mek bolji od Lebrona Džejmsa, trijumf Indijane u Ouklendu


Samo dve utakmice NBA sezone odigrane su u četvrtak uveče, a u centru pažnje američke javnosti bio je prvi ovosezonski duel Trejsija Mekgrejdija i Lebrona Džejmsa. Kao i dve večeri ranije protiv Vizardsa, Ti-Mek je bio uspešniji od rivala i doveo svoj tim do pobede.

Trejsi Mekgrejdi kontrolisao je tok utakmice sva 43 minuta, koliko je proveo na parketu, nadigrao Lebrona Džejmsa u direktnom duelu i doveo Rokitse do petog uzastopnog trijumfa u Klivlendu – 90:81. Prvi strelac Hjustona postigao je 34 poena, uz po 5 asistencija i skokova, a pred sam kraj, kada su domaći pripretili, pomogao mu je Džuan Hauard (16 poena, 9 skokova) sa dva uzastopna koša, koja su odlučila pobednika. Lebron Džejms, koji je zbog povrede Lerija Hjuza najveći deo meča čuvao Mekgrejdija, ubacio je 32 poena, uz 9 skokova i 5 asistencija. Uz pomoć Zidrunasa Ilgauskasa (17 koševa, 10 uhvaćenih lopti) i Donjela Maršala (11 poena, 6 skokova) smanjio je vođstvo gostiju od preko 20 poena na samo tri, ali Kavsi nisu imali snage za potpuni preokret. Rejfer Alston završio je 18 poena, 6 asistencija i 4 ukradene lopte za Hjuston.

Džermejn O'Nil propustio je treću utakmicu zbog upale pluća i bolova u leđima, a Džamal Tinzli četvrtu, ali su Indijana Pejsersi uspeli da trijumfuju u Ouklendu – 99:89, u meču koji je zbog glasina o zainteresovanosti Voriorsa za Rona Artesta, pratilo mnogo pompe. Stiven Džekson je sa 27 poena preuzeo ulogu lidera, a odlično su mu asistirali Ostin Krouzir (17, 9 skokova), Deni Grejndžer (13), Šarunas Jasikevičijus (12) i Fred Džons (11). Žarko Čabarkapa igrao je samo 4 minuta, postigao 2 poena (1-1), uz 2 skoka za Golden Stejt. Najefikasnuiji kod poraženih bili su: Danilvi (19), Ričardson (17), Dejvis (16, po 7 skokova i asistencija) i Diogu (16, 12 uhvaćenih lopti).

XS
SM
MD
LG