Linkovi

Mekklelan: Ejbremof bio gost Bele kuće na prijemima povodom praznika Hanuke


Štab za reizbor predsednika Buša poklonio je dobrotvornim organizacijama novac koji je u vidu donacija dobio od lobiste Džeka Ejbremofa, koji je juče priznao krivicu po optužbama za finansijske malverzaicije i izbegavanje poreza.

Portparol Bele kuće Skot Mekklelan rekao je da je štab za reizbor predsednika Buša i potpredsednika Dika Čejnija 2004. godine, poklonio Američkom udruženju za lečenje bolesti srca, kako se izrazio, nekoliko hiljada dolara koje je u vidu priloga dobio od lobiste Džeka Ejbremofa. Mekklelan je rekao da predsednik lično ne poznaje Ejbremofa i da se ne seća da se sa njim sastao, mada je do toga možda došlo, kako je Mekklelan naveo, na jednom od prijema u Beloj kući.

Mekklelan je dodao da je Ejbremof bio gost Bele kuće na prijemima povodom jevrejskog praznika Hanuke tokom predsednikovanja Džordža Buša. Portparol Bele kuće je precizirao da je štab za reizbor predesednika Buša poklonio Udruženju za lečenje bolesti srca sav novac koji je dobio do Ejbremofa, njegove supruge i indijanskih plemena koja je Ejbremof zastupao. Mekklelan je takodje rekao da je taj potez u skladu sa ranijim postupcima kada su, kako je rekao, u jednom ili dva slučaja, donacije osoba koje su bile proglašene krivim u sudskim procesima, poklonjene dobrotvornim organizacijama. On je dodao da je štab za reizbor predsednika čekao da objavi svoju odluku do juče, kada se Ejbramof izjasnio da je kriv u federalnom sudu. Portparol Bele kuće je dodao da Ejbremof mora da odgovara za svoje postupke, koje je nazvao nečuvenim.

XS
SM
MD
LG