Linkovi

Beograd reagovao na izjavu Florans Artman da je Mladić u kasarnama VSCG


Povom izjave portparola Tužilaštva Haškog tribunala Florans Artman da se haški begunac Ratko Mladić krije u kasarnama u Srbiji, reagovali su i zvaničnici u Beogradu.

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Zoran Stanković demantovao je navode Artmanove i najavio da će uskoro biti saopšteno šta je sve Vojska SCG
uradila radi otkrivanja i hapšenja jednog od dvojice najtraženijih haških begunaca. Stanković je rekao kako je Vojska spremna da za pet minita reaguje na svaku informaciju o Ratku Mladiću:

"Mi smo spremni i sada da dođemo tamo gde neko tvrdi da se krije Ratko Mladić i u prisustvu predstavnika Haškog suda sa nadležnim službama proverimo tu informaciju", rekao je ministar Stanković.

Govoreći o slučaju Ratka Mladića, vicepremijer Miroljub Labus rekao je za agenciju FoNet da su svi rokovi za izručenje prošli i da se saradnja sa Tribunalom, koja je uslov za nastavak evropskih integracija, mora brzo završiti.

Znamo da je 19. decembra održan važan sastanak u Briselu, gde je spomenuta mogućnost odlaganja pregovora, ukoliko ne ubedimo Hag, Brisel i svetsku javnost da u potpunosti sarađujemo sa Hagom. Mi smo svesni toga i na političkom i bezbednosnom planu sve ćemo uraditi da završimo taj posao, rekao je Miroljub Labus

A ministar za državnu upravu i član Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Zoran Lončar tvrdi da taj Savet nije dobio nikakvu informaciju o jatacima Ratka Mladića i Radovana Karadžića, a sve što se u medijima piše o Mladiću su nagađanja.

Lončar je još jednom potvrdio da postoji spremnost za predaju svih dokumenata Tribunalu, ali uz zahtev da delovi određenih dokumenata mogu biti upotrebljeni samo u određenim procesima i to kada nadležni organi Srbije procene da je to neophodno.

XS
SM
MD
LG