Linkovi

Novu godinu u Beogradu na četiri centralna gradska trga dočekalo oko 50.000 ljudi


Novu godinu u Beogradu na četiri gradska trga dočekalo oko 50.000 ljudi

Najviše okupljenih bilo je na platou ispred Skupštine Srbije i Crne Gore, gde je organizovan i višeminutni vatromet. Na Terazijama, Novu godinu je okupljenima čestitao sastav Ortodoks kelts, a na Trgu Republike američka džez-soul pevačica Keti Otrej, koja je nastup nastavila zajedno sa pevačicom iz Makedonije Esmom Redžepovom.

Najmanje 20.000 Novosađana dočekalo je Novu 2006. godinu na centralnom gradskom Trgu slobode.

Ulice koje vode ka trgu bile su prepune građana koji su se u najećem broju okupili kada je oko 23 sata počeo da peva Vlado Georgijev.

Za organizaciju dočeka Nove godine iz budžeta grada izdvojeno je oko 13,5 miliona dinara.

Na Trgu slobode sinoć bilo je zabranjeno donošenje staklene ambalaže i petardi.

Proslava na Kosovu i Metohiji

Srbi u strahu, a Albanci uz pucnjavu dočekali Novu 2006. godinu. Mladi su većim delom Novu godinu dočekali po restoranima. Stariji su novu godinu, punu neizvesnosti, dočekali uglavnom kod kuća, uz televizijski program. Svečano je bilo u Štrpcu, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Šilovu, ali i u Goraždevcu. Proslava je barem na trenutak otrgla ljude od surove svakodnevice. Za razliku od Srba, Albanci su Novu godinu dočekali uz do sada nezabeleženu pucnjavu iz vatrenog oružja. Slavilo se ponajviše u Peći, Prizrenu, Prišitini i južnom delu Kosovske Mitrovice. Incidenata nije bilo, a na ulicama nije bilo pojačanih policijskih patrola.

Poslato 15 miliona SMS-ova

U toku novogodišnje noći poslato je oko 15 miliona SMS poruka na obe mreže, što znači da je svaki korisnik mobilne telefonije primio ili poslao u proseku tri poruke. Čestitanjem putem SMS poruka nastavljeno je i u popodnevnim časovima prvog dana januara.


Građani Crne Gore proslavili početak 2006. godine

Svečanostima na gradskim trgovima i veseljem u kućama i ugostiteljskim objektima, građani Crne Gore proslavili su početak 2006. godine. Uprkos ne baš značajnom poboljšanju standarda u protekloj godini, na crnogorskim trgovima u novogodišnjoj noći gostovale su dobro plaćenje zvezde ex YU estrade.

Većina stanovnika slavlje su organizovali u svojim domovima, dok je u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Herceg Novom, Bijelom Polju i još nekim crnogorskim opštinaa doček nove godine organizovan na gradskim trgovima.

Mladi su se veselili do zore, uz muziku i poznata estradna imena. U Podgorici je pevao Zdravko Čolić, u Budvi hrvatska zvezda Severina, u Nikšiću grupa Magazin, u Bijelom Polju sarajevski Valentino, u jednom od podgoričkih lokala Haris Džinović. U Crnoj Gori je ovih dana, uprkos činjenici da ih je očekivala sjajna zabava na otvorenom, nedoumice izazvalo objavljivanje honorara estradnih zvijezda. Tako je Zdravko Čolić u Podgorici dobio 70, a Severina u Budvi 60 hiljada evra, za samo nešto više od sat zabave.

Mnogobrojni hoteli na Crnogorskom primorju, kao i na sjeveru Republike, priredili su novogodišnje slavlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, nakon što je građanima čestitalo praznike i poručilo da slave bez oružja, zadovoljno je moglo da konstatuje kako se slavilo jedino uz raznovrsna pirotehnička sredstva.


XS
SM
MD
LG