Linkovi

Političari najavljuju da će 2006. godina biti godina teških odluka


Čestitajući građanima novu, 2006. godinu političari najavljuju da će ona biti godina teških odluka i traže od građana podršku za sprovođenje tih odluka.

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je građanima da zaslužuju da bolje žive, poželeo im sve najbolje u novoj godini.

Srpski premijer Vojislav Koštunica u novogodišnjoj čestitki građanima Srbije izrazio je uverenje da će u 2006. godini Srbija pokazati svoje pravo lice i svoju pravu snagu u suočavanju sa svim problemima i pozvao na nacionalno jedinstvo u njihovom rešavanju. Koštunica se posebno obratio Srbima na Kosovu, poručujući im da je cela Srbija uz njih, a zatim naglasio da će u 2006. godini Srbija još odlučnije nastaviti da se približava Evropskoj uniji.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković istakao je u novogodišnjoj poruci da će 2006. godina biti prelomna jer će se u njoj odlučivati o statusu državne zajednice, statusu Kosova i evroatlantskim integracijama. Ova glavna pitanja budućnosti zahtevaju najveći stepen političke odgovornosti i spremnosti na kompromise i uklanjanje svih prepreka koje mogu da zaustave put Srbije i Crne Gore ka Evropskoj uniji, poručio je Vuk Drašković u novogodišnjoj poruci.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG