Linkovi

60 odsto Amerikanaca ima višak kilograma ili su gojazni


Nova generacija pilula za dijetu mogla bi da pomogne ljudima da izgube težinu istovremeno smanjujući rizik od oboljenja koja su povezana sa gojaznošću. Skoro svako može da izgubi težinu. Pravi izazov, sudeći prema doktoru Luisu Aronu iz njujorške prezbiterijanske bolnice, je sačuvati je.

«Vaš organizam misli da ćete izgladneti do smrti i zato usporava vaš metabolizam. Time povećava vaš apetit, i trudi se da vas zaštiti od izgladnelosti».

Doktor Aron kaže da su dijeta i vežbe veoma važni, ali često ne i dovoljni. Lekovi za gubljenje težine mogu da pomognu, ali je za pojedine starije preparate utvrdjeno da su štetni za srce i povučeni su sa tržišta.

«Danas se lekovi testiraju mnogo sveobuhvatnije. Oni su potpuno drugačiji od lekova iz prošlosti».

U jednoj studiji , pacijenti koji su bili na dijeti i dnevno provodili u šetnji pola sata, izgubili su oko 7 kilograma za godinu dana. Ali kada su to isto radili uz lek Meridia, izgubili su 15 kilograma. Doktor Tomas Veden je iz Medicinskog fakulteta Univerziteta Pensilvanije.

«Ljudi će shvatiti da upotreba lekova zajedno sa sopstvenim naporima može da proizvede najbolje rezultate».

Mnogi istraživači slažu se sa doktorom Vedenom ističući da lekovi za gubljenje težine, zajedno sa zdravom dijetom i vežbanjem mogu da smanje prekomernu težinu i da je zadrže.

XS
SM
MD
LG