Linkovi

Senat rekao o-kej za smanjenje budžeta - piše u naslovu Vašington tajms


Gotovo svi američki dnevnici stavili su na prve stranice fotose republikanskog senatora Teda Stivensa, sa Aljaske, kako sa besnim izrazom na licu izlazi iz senatske sale, posle jučerašnjeg odbacivanja njegovog predoga o traganju za naftom u prirodnim rezervatima te države.

Ali usvajanje zakonskog predloga o kresanju federalnog budžeta i produženju važnosti Patriotskog zakona, objavljeno je krupnim naslovima. Mnogi takodje pišu o obustavi javnog prevoza u Njujorku.

”Senat rekao o-kej za smanjenje budžeta“ - piše u naslovu Vašington tajms. Baltimor san dodaje da je u istom glasanju antiteroristički zakon produžen za šest meseci, ali da to ne predstavlja pobedu za Buša. Senatori iz obe stranke, kaže list, odbili su da ga produže na neodredjeno vreme, tvrdeći da predlog ne sadrži dovoljno odredbi za zaštitu gradjanskih prava i privatnosti.

Što se tiče drugog zakonskog predloga, o smanjenju federalnog budžeta, Los Andjeles tajms ističe da je on usvojen sa najmanjom mogućom većinom od jednog glasa, koji je dao predsedavajući Senata, potpredsednik Dik Čejni. List kaže da su demokrate i neki republikanci kritikovali taj zakonski predlog jer će smanjiti uglavnom one troškove koji su išli na dobrobit siromašnih.

XS
SM
MD
LG