Linkovi

Danas vam predstavljamo novu verziju filma «King Kong»


Jedna od najvećih zvezda u holivudskoj istoriji – u bukvalnom smislu jedna od najvećih – vratila se na veliki ekran u rimejku, koji režirao dobitnik Oskara Piter Džekson.

Ova priča o lepotici i zveri počinje 1930-ih godina u Njujorku, u kome su hiljade ljudi bez posla usled velike ekonomske depresije. Među njima i mlada, ambiciozna glumica En Derou, koja slučajno upoznaje Karla Den(h)ama, teatralnog reditelja, kome je neophodna zvezda za novi avanturistički film:

Singapur? Pa, ne baš. Denam u tajnosti parobrodom odvodi svoje glumce i ostatak ekipe u neispitane krajeve. Destinacija – ostrvo Skal, gde pronalaze ne samo savršenu lokaciju za snimanje, već i neočekivanog glavnog glumca:

Radi se o majmunu viskom 10 metara, koga domoroci zovu «Kong» i kome redovno kao žrtve prinose mlade žene. Naravno, nisu mogli da odole nežnoj plavuši, tako da su kidnapovali En. Njeni saputnici uspevaju da je spasu boreći se između ostalog sa surovim dinosaurusima i džinovskim insektima krvopijama. Dok beže prema parobrodu, a juri ih Kong, Denam shvata da bi zver mogla da uspe u šou biznisu. Zarobljavaju ga i odvoden ga u Njujork, ali u večeri svog debija na Brodveju, Kong uspeva da pobegne:

Posle divljanja po ulicama Njujorka, završava na vrhu Empajer Stejt Bildinga, odakle ga na kraju «skidaju» avioni naoružani vatrenim oružjem.

Reditelj i producent Piter Džekson, koji je stekao slavu i pokupio gomilu Oskara zahvačljujući trilogiji «Gospodar prstenova», kako sam kaže, poželeo je posle toga da napravi rimejk crno-belog filma iz 1933. godine, koji ga je inspirisao da se lati kamere.

«Zbog originalne verzije «KING KONGA» ja sam počeo da pravim filmove. Gledao sam ga kada sam imao devet godina, davao se na televiziji na Novom Zelandu i bukvalno sledećeg dana uzeo sam plastelin, napravio brontosaura, uzeo super-osam kameru svojih roditelja i ceo vikend ekpeimentisao sa stop-moušn animacijom, kako bih oživeo bronsoaura. Još od tada želeo sam da stvaram čudovišta. S obzirom da sam bio devetogodišnjak, nisam znao šta je reditelj, ali sam već tada želeo da učestvujem u stvaranju filmova kao što je Kong».

Kako bi oživeo svoju veliku zvezdu, Džekson je ponovo potražio pomoć od britanskog glumca Endija S(e)rkisa, koji je u trilogiji «Gospodar prstenova» igrao Goluma. Prelepu En, glumi Australijanka Naomi Vots, a međunarodnu glumačku postavu čine još i nemac Tomas Krečman kao vođa ekspedicije, Britanac Džejmi Bel, u ulozi mladog člana posade parobroda i Amerikanci: Džek Blek,kao reditelj Karl Denam i dobitnik Oskara Edrijen Brodi, kao zgodni scenarista, koji osvaja srce prelepe En.

XS
SM
MD
LG