Linkovi

Turistička agencija Nekerman promovisala ponudu za naredno leto u Crnoj Gori


Jedna od najvećih turističkih agencija u Belgiji, Nekerman je prošle nedjelje promovisala svoju ponudu za naredno leto u kojoj je, prvi put nakon 12 godina, uvrstila i turističke destinacije u Crnoj Gori.


Praktično, ovih dana se u Briselu priprema propagandni materijal koji će belgijskim turistima približiti crnogorsku turističku ponudu, zasnovanu na hotelskom smeštaju i mogućnosti da se direktno iz Brisela, čarter letom do Tivta, u najkraćem mogućem roku dodje do konačne turističke destinacije.

Zahevna zapadna klijentela bi trebala biti, prema očekivanjima uprave kompanije, zadovoljna izborom Nekermana za naredno leto- hoteli sa 4 i 5 zvezdica na crnogorskoj obali, jednodnevni izleti u zaledje i bogata gastronomska ponuda.

Menadžer Nekermana, Karlo de Smet: Mi imamo baklanski region već neko vreme u našim brošurama- od pre pet godina letimo za Dubrovnik u Hrvatskoj, a već neko vreme nastojimo da i Crnu Goru uvrstimo u našu ponudu. Imali smo je pre 12 godina i znamo da je reč o lepoj zemlji, prekrasni plažama i prirodi, zemlji koja je pogodna za proputovanja i zato smo želeli da što pre obnovimo našu ponudu turističkih destinacija u Crnoj Gori.

On tvrdi da su sada hotelski kapaciteti, za razliku od vremena od pre 12 godina, bolji, a da je ukupan odnos cena-kvalitet primamljiviji od onoga kakav ima susedna Hrvatska.

Za sada, planirano je da se popune kapaciteti u Bečićima i Miločeru, a ukoliko se ostvare planovi, iz Belgije bi put Crne Gore trebalo narednog leta da otputuje oko 5 hiljada turista.

De Smet naglašava da bi za razvoj ponude i cg turizma, iz belgijskog ugla, bilo od presudnog značaja razvoj ukupne ponude- "Belgijanci traže "all in" ponudu - što pre i što više toga bude bilo u Crnoj Gori, to će više biti gostiju iz ovog dela sveta. On primećuje da su za eventualne aranžmane u unutrašnjosti Crne Gore smetnja nedovoljno opremljeni hoteli "sa tek dve ili tri zvezdice", kao i loša saobraćajna infrastruktura.


XS
SM
MD
LG